Kilpapurjehdusmerkkien säännöt

Päivitetty 19.1.2019

Seuran jäsenille jaetaan purjehdusansioista kilpapurjehdusmerkkejä kolmessa luokassa: I, II ja III.

Merkkien myöntäminen perustuu kilpailuista saatuihin pisteisiin jäljempänä olevan pistetaulukon mukaisesti. Pisteitä voivat saada ainoastaan yhdistyksen jäsenet niistä kilpailuista, jotka ovat virallisissa kilpailukalentereissa.

Pisteitä kerätään kalenterivuosittain ja merkit jaetaan seuran syyskokouksen yhteydessä. Jos purjehtija on osallistunut kilpailuun syyskokouksen jälkeen, se huomioidaan seuraavana vuonna.

Purjehtijalle voidaan myöntää luokan merkki, kun kauden yhteenlaskettu pistemäärä ylittää luokan merkkiin vaadittavan pistemäärän. Purjehtijalle voidaan myöntää seuraavan luokan merkki, kun purjehtija on kolmena vuonna peräkkäin saavuttanut edellisen luokan pistemäärän.

I luokan kilpapurjehdusmerkki

Kippari tai miehistön jäsen, joka saman kauden aikana on saavuttanut 350 pistettä, on oikeutettu saamaan I luokan ansiomerkin. I luokan ansiomerkin on oikeutettu saamaan myös jäsen, joka kolmena edellisenä kautena on saavuttanut II luokan pistemäärän.

II luokan kilpapurjehdusmerkki

II luokan merkin saavuttamiseen tarvitaan 200 pistettä. II luokan ansiomerkin on oikeutettu saamaan myös jäsen, joka kolmena edellisenä kautena on saavuttanut III luokan pistemäärän.

III luokan kilpapurjehdusmerkki

Kolmannen luokan merkin saavuttamiseen vaaditaan 100 pistettä.

Pisteet jaetaan seuraavan taulukon perusteella. Pisteitä kertyy sekä osallistumisesta että sijoituksesta.

KilpailuOsallistuminenSijat 1-3Muut palkintosijat
Olympialaiset200100 
MM-kilpailut705030
EM-kilpailut504030
Kv-kilpailu*403520
SM-kilpailu303010
Kansallinen kilpailu152010

* Kv-kilpailuilla viitataan kansainvälisten yksityyppiluokkien mestaruuskilpailuihin, ranking-sarjoihin sekä vakiintuneisiin kansainvälisiin kilpailuihin kuten esimerkiksi ÅF Offshore / Gotland Runt, Fastnet Race, Middle Sea Race ja Caribbean 600.