Kilpailut

HSK toimii pääkaupunkiseudulla aktiivisena kilpailujärjestäjänä ja seuralla on myös pitkät perinteet kansainvälisten arvokilpailujen järjestämisestä.

Kilpailutoimikunta järjestää seuraavat kilpailut kaudella 2023:

  • WB Sails Round the Buoys Race
  • Spring Cup
  • iQFoil SM
  • Performance SM (F18 ja Moth)
  • Drumsöregattan (Louhi SM ja First 31.7 SM)
  • Harken Race & EKE Challenge

HSK:n kaikki avoimet kilpailut löydät Manage2Sailista.

Ilmoittautuminen, ohjeet ja tulokset

Ilmoittautuminen kilpailuihin tapahtuu HSK:n Manage2Sail –kilpailusivuilta. Sivuilta löydät myös ohjeet ja tulokset.

HSK on lukuisten muiden suomalaisten pursiseurojen tapaan siirtynyt käyttämään Manage2Sail-järjestelmää kilpailujen organisointiin. Järjestelmä poikkeaa jonkin verran HSK:n aiemmin käyttämästä järjestelmästä, joten tässä muutamia vinkkejä sen käyttöön.

Mikäli haluat muuttaa tai jatkaa aiempaa ilmoittautumistasi, voit kirjautua järjestelmään osoitteessa portal.manage2sail.com ja valitsemalla kilpailun tulevista tapahtumistasi. Ilmoittautumista voi muuttaa ilmoittautumisen määräajan umpeutumiseen asti.

Profiilin luominen

Screenshot_2019-06-03 https portal manage2sail com

Manage2Sailin toimintalilogiikka lähtee siitä, että kullakin purjehtijalla on järjestelmässä oma profiili, jota he käyttävät ilmoittautumiseen. Kun ilmoittaudut ensimmäiseen kilpailuusi Manage2Sailin kautta, pitää sinun luoda tili (painamalla Luo tili -nappia). Tämä tarvitsee tehdä vain kerran. Sen jälkeen käytät samaa profiilia aina kun ilmoittaudut minkä tahansa Manage2Sailia käyttävän seuran kilpailuun.

Profiiliin tulee täyttää ainakin ne tiedot, joita kilpailuun ilmoittautumisessa vaaditaan. HSK:n kilpailuissa seuraavat tiedot ovat pakollisia, joten ne kannattaa laittaa profiiliin heti alussa: etu- ja sukunimi, seura, sähköpostiosoite, puhelinnumero. Jollakilpailuissa saatetaan vaatia lisäksi sukupuolta ja ikää.

Lisäksi järjestelmä vaatii sähköpostiosoitteen varmistamista klikkaamalla antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetyssä viestissä olevaa linkkiä.

Olemassa olevan profiilin valinta ja puuttuvat tiedot

Mikäli sinulla on jo profiili, kirjaudu sisään käyttäen aiemmin antamaasi sähköpostiosoitetta ja salasanaa. Jos profiilistasi puutuu joku vaadittu tieto, sinun on täydennettävä sitä ennen kuin voit edetä. Viemällä hiiren kursorin punaisen huutomerkin päälle saat selville, mitkä tiedot puuttuvat ja voit täydentää ne painamalla Muuta-linkkiä.

Profiilin valinta

Maksuluokan valinta ja maksaminen Molliella

Myös maksaminen hoidetaan Manage2Sailin kautta. Ensimmäinen asia on oikean maksuluokan valinta, jos kilpailussa on useampia maksuluokkia. Joissain HSK:n kilpailuissa voi olla on kaksi maksuluokkaa: “1. Normaali” ja “2. HSK:n jäsen (vene ja kippari)“. Torstai- ja keskiviikkokisat ovat kaikille ilmaisia.

Screenshot_2019-06-03 https portal manage2sail com(4)

Itse maksuliikenteen hoitaa HSK:n tapauksessa hollantilaisen Mollie-maksunvälityspalvelu, jonka valikoimasta olemme valinneet käytöösi kolme maksutapaa: luottokortti (sekä debit, että credit toimivat), tilisiirto (SEPA) ja Apple Pay (vain kun käytät sivustoa Applen puhelimella tai padilla).

Screenshot_2019-08-14 My order - Secure payment via Mollie

Luottokorttimaksut ja Apple Pay -maksut sujuvat kuten missä tahansa verkkokaupassa ja niiden avulla maksaessasi maksusi kirjataan järjestelmään heti.

Tilisiirtokin toimii EU:n pankkien välisen SEPA-yhteistyön ansiosta lähes samaan tapaan kuin kotimainen tilisiirto (eli se tehdään esim. verkkopankissa ihan samalla tapaa kuin kotimainen ja on samalla tapaa sinulle maksuton), mutta on hyvä huomioida muutama erikoisuus.

  • Tilinumero on hollantilainen ja maksun saaja on Stichting Mollie Payments.
  • Maksut välittyvät HSK:lle vain viitenumeron perusteella, joten sen antaminen on ehdottoman tärkeää. Viitenumero on eurooppalainen RF-alkuinen viitenumero. RF-etuliite kuuluu viitenumeroon, joten sitä ei saa jättää pois. Lisäksi ainakin Nordean asiakkaiden tulee antaa viitenumero ilman väliviivoja, eli “RFNN NNNN NNNN NNNN” (missä N tarkoittaa numeroa), vaikka maksuohjeissa onkin väliviivat “selkeyttämässä”. Viitenumeron voi laittaa myös viestikenttään.
  • Tilisiirron tuleminen perille kestää jopa kolme pankkipäivää, joten maksa lasku ajoissa. Jos jätätä maksun viime hetkeen, sinulta voidaan joutua pyytämään tosite maksustasi.
  • Jotkut pankit vaativat syöttämään saajan osoitteen: Keizersgracht 126, 1015 CW Amsterdam.

Huom: Maksutavan valinta (ja luottokortin tapauksessa maksaminen) on onnistunut, kun järjestelmä palauttaa sinut takaisin Manage2Sail -sivulle. Vie siis maksuprosessi loppuun asti.

Omat ilmoittautumiset ja keskeytyneen ilmoittautumisen jatkaminen

Pääset tarkistamaan omat ilmoittautumisesi osoitteesssa https://portal.manage2sail.com, kun kirjaudut ensin sisään.

Screenshot_2019-06-03 https portal manage2sail com(2).png

Painamalla Näytä-nappia pääset katsomaan ilmoittautumisesi tilaa. Mikäli ilmoittautumisesi on jäänyt aiemmin kesken, täältä pääset viemään sen loppuun painamalla Muuta-nappia. Viemällä hiiren punaisen hutomerkin päälle saat tietää, mikä ilmoittautumisestasi vielä puuttuu.

Screenshot_2019-06-03 https portal manage2sail com(3)

Veneen tietojen ja tasoitusluvun antaminen

Anna aina veneen tiedoissa veneen purjenumero maatunnuksineen, nimi (jos on), seura (voi olla eri kuin kipparin seura) ja maa.

Jos kisa käydään FinRating-tasoitusjärjestelmällä, jokaisen ilmoittautujan pitää itse syöttää tasoituslukunsa järjestelmään. ORC-tasoituksen tapauksessa tiedot haetaan purjenumeron perusteella automaattisesti kansainvälisestä tietokannasta. Kummassakin tapauksessa anna lisäksi veneen tyyppi.

Suomessa käytössä on Avomeripurjehtijoiden ylläpitämä FinRating-järjestelmä, joten FinRating-luku saadaan heiltä. Jos veneesi on ns. taulukkovene, niin luku löytyy Avomeripurjehtijoiden sivuilta (https://avomeripurjehtijat.org) TASOITUSPURJEHDUS -osion alta.

Manage2Sailissa tasoitusluku syötetään kohtaan TCF (joka tulee sanoista time correction factor, suomeksi aikakorjauskerroin — jollainen FinRating-luku on).

lys