F 18 katamaraanit Hoskilla

Suosiolle on syynsä

Formula 18 on vauhdikas kahden hengen kevytvene, joka on poikkeuksellisen joustava: Kevyellä tuulella vene soveltuu aloittelijoillekin vakautensa ansiosta, mutta kun tuuli nousee, Olympialaisten ja America’s Cupin tähdetkin joutuvat antamaan parastaan. Juuri näistä syistä Veneluokka on äärimmäisen suosittu.

Vaihtelua perhepurjehdukselle

Useat F18-purjehtijat ovat jo aikuisikään ehtineitä, jotka ovat kenties joskus harrastaneet kilpapurjehdusta, tai joille köliveneet ja perhepurjehdukset eivät tarjoa tarpeeksi vauhdin hurmaa ja haasteita. F18 on helppo ottaa haltuun kölivenetaustalla, ja tuulen kasvaessa haasteita tulee koko ajan lisää, pitäen lajin haastavuuden aina sopivana.

Vauhtia ja tiukkoja kisoja

Veneiden nopeudet kisoissa ovat yleensä  10-20 solmun välillä. Korkeat nopeudet johtavat myös isoihin nopeuseroihin, jolloin kisan aikana sijoitukset vaihtelevat ja hyvä sijoitus vaatii jatkuvaa keskittymistä. Jos olet kyllästynyt 0.2 solmun nopeuserojen metsästykseen, Formula 18 -kisa on virkistävää vaihtelua: Aitoa kisaamista startista maaliin.

Raidit

F18 veneillä  tehdään myös matkapurjehduksia, Raideja, joissa purjehditaan yhdessä  pidempiä matkoja, Tulevana kautena  ohjelmassa on mm. Emäsalo raid ja  Midnight sun Raid jossa käydään Jurmossa.

Rento rantafiilis

Parasta F18-seilauksessa on  yhteishenki: Suomessa ja maailmalla luokan luonteeseen kuuluu kannustava ja rento meininki rannassa ja vesillä. Kokeneet neuvovat uusia miehistöjä ja venekunnan menestystä kannustavat pahimmatkin kilpakumppanit. Suomessakin kisat päätetään jälkipeleihin grillin ääressä.

Yhteystiedot

Totti Pekonen
050 494 4994
totti.pekonen@gmail.com