ILCA-harjoitusryhmät

HSK Akatemia tarjoaa yhdessä HSS:n kanssa huippuvalmennusta ILCA 4 ja ILCA 6 -luokissa (ent. Laser 4.7 ja Laser Radial). Ryhmissä harjoittelee molempien pursiseurojen urheilijoita. Molemmat harjoitteluryhmät treenaavat samanaikaisesti. Harjoittelusatamat ovat joko HSK tai HSS. Harjoitteluohjelmassa on määritelty tarkemmin ajanjaksot harjoittelusatamalle. 

ILCA 6 -harjoitteluryhmä

ILCA 6 (Laser Radial) on nuorten, n. 15–19-vuotiaiden kilpailuluokka, joka vaatii urheilijalta erityisen kovaa fyysistä kuntoa pärjätäkseen kansainvälisen- ja kansallisen tason kilpailuissa. Radial riki on suunnattu yli 65 kg purjehtijoille. Radial toimii myös edelleen virallisena naisten olympialuokkana.

HSK:n ja HSS:n yhteisessä ILCA 6l ryhmässä treenaa huipulle tähtääviä urheilijoita, joiden tavoitteena on kansainvälinen menestys U-19 MM ja EM kilpailuissa. Harjoitteluohjelma pitää sisällään yli 400 tuntia lajiharjoittelua vuodessa. Tämän lisäksi urheilijoita tuetaan säännöllisellä ohjatulla fysiikkaharjoittelulla lajiharjoittelun rinnalla.

ILCA 6 -valmennuksesta vastaa:

Tom Lönnqvist
+358 40 828 2988
lonnqvist.tom@gmail.com

ILCA 4 -harjoitteluryhmä

4.7 riki on suunnattu n. 13–16-vuotiaille ILCA-purjehduksen aloittaville nuorille. Pienestä rikistä huolimatta 4.7 haastaa nuoria fyysisen kunnon osalta, sillä veneen runko on suhteellisen raskas käsitellä muihin junioreiden kevytveneisiin verrattuna. Luokkana 4.7 on erityisen suosittu maailmalla mikä pitää yllä kovaa tasoa etenkin arvokilpailuissa.

HSK:n ja HSS:n yhteinen 4.7 harjoitteluryhmä koostuu molempien seurojen urheilijoista. Ryhmä mahdollistaa urheilijoille harjoittelemisen isossa fliitissä, sillä ryhmään viirtaa jatkuvasti uusia tulokkaita suoraan optimistijollasta tai Zoom8 luokasta. Ryhmän harjoitteluohjelma sisältää intensiivisen valmennuksen kotimaassa. Ulkomaan kilpailuvalmennukset sekä leirit ovat ryhmän erillisiä valmennuspaketteja.

ILCA 4 valmennusvastaava HSK:lla

Pietari Airakorpi
pietariairakorpi@gmail.com
+358 44 252 5256