Star veneet Hoskilla

Perinteikäs Star on kevytvenemäinen kahden hengen kölivene, joka vuodesta 1911 asti monessa suhteessa on ollut kilpapurjehduksen suunnannäyttäjä. Luokka on laajalle levinnyt ja suuresti arvostettu maailman purjehduspiireissä.

Sopii kaikille

Vaikka sanotaan että Star on ”isojen poikien veneluokka”, se sopii kyllä oikeastaan ihan kaikenlaisille purjehtijoille, mutta ihan aloittelevan purjehtijan veneluokka se ei ole. Star veneen purjehtiminen on melko helppoa, kun siinä on vain isopurje ja fokka, mutta sen erittäin monipuolisesti trimmattava takila antaa haasteita kokeneellekin purjehtijalle.

Starliiton omistuksessa on yksi vene, joka purjehduskauden aikana yleensä on Hoskilla ja lainattavissa kisoihin tai kokeiluun pientä korvausta vastaan.

Perinteitä kunnioittaen

Star on yksi maailman suurimpia yksityyppi köliveneluokkia ja myös purjehduksen pitkäaikaisin olympialuokka, mukana 1932 – 2012. Suomalaisia on ollut mukana seitsemissä olympialaisissa ja paras sijoitus on Peter ja Henrik Tallbergin neljäs sija 1964. Star luokka on myös maailman vanhin luokkaliitto, ISCYRA on perustettu vuonna 1922. Iästään huolimatta Star on edelleen erittäin aktiivinen ja kilpailukykyinen luokka ja sillä purjehditaan maailman kovinta ammattilaisliigaa, Star Sailors League, ympäri maailmaa. www.starsailors.com

Star-luokka Suomessa

Suomessa toimii pieni mutta pippurinen laivue, vuonna 1952 perustettu Finland Star Fleet, jonka veneistä suurin osa on HSK:lla. Starit purjehtivat kesäisin ranking sarjaa ja osallistuvat pitkin vuotta myös aktiivisesti kansainvälisiin kilpailuihin. Osa Suomen Stareista on puisia klassikko veneitä ja osa uusia lasikuitu veneitä.

Luokan nettisivut:
www.starclass.fi

Yhteystiedot

HSK ja Star Fleet sihteeri
Christian Öller
050 381 8000
secretary@starclass.fi

Star

Pituus: 6,9m
Leveys: 1,7m
Syväys: 1m
Paino: 671kg
Purjeala: 26,2m2