Toukokuun alussa otetaan käyttöön retkisaariviiri. Viirin tarkoituksena on aiempaa näkyvämmin ja luotettavammin osoittaa retkisaarissa vierailevien muiden seurojen lipun alla purjehtivien veneiden reilua oikeutusta saapua retkisaariimme nauttimaan kauniista merellisestä ympäristöstä muiden jäsenten tapaan.

Tämä viiri koskee ainoastaan niitä veneitä, jotka on katsastettu ja rekisteröity muihin seuroihin kuin HSK:lle, mutta veneen omistaja tai kippari on HSK:n jäsen. Retkisaariviiri on venekohtainen ja HSK:n jäsenen tulee toimia veneen kipparina. Jatkossa ei kiinnittyminen HSK:n retkisaariin ainoastaan HSK:n viirillä ole enää mahdollista.

HSK:lle rekisteröidyt ja HSK:n perälipun alla purjehtivat veneet eivät tarvitse retkisaariviiriä.

Saariviirin hakemuslomakkeen voi noutaa toimistosta tai sen voi tulostaa tästä. Hakemuslomake palautetaan HSK:n toimistoon, josta tietojen tarkistuksen jälkeen viiri luovutetaan.

Saariviirit on merkitty järjestysnumerolla. Saariviirin hinta on vuonna 2016 syyskokouksen 2015 päätöksen mukaan 50 euroa/ vuosi. Saariviiri uusitaan jatkossa vuosittain.

Saariviirillä vältetään tähänastiset ikävät ja puolin ja toisin kiusalliset kysymykset seuran jäsenyydestä ja oikeudesta rantautua retkisaariimme.

Aurinkoista alkavaa veneilykesää kaikille hoskilaisille!

Retkisaaritoimikunta

Liite: HSK-retkisaariviirin-hakemuslomake-2016

Edit: Lisätty maininta, että HSK:lle rekisteröidyt veneet ja HSK:n perälippua käyttävät veneet eivät tarvitse retkisaariviiriä.