Toimintasuunnitelma 2020

Kevätretki maaliskuussa
Perinteinen kevätretki tehdään Turkuun maaliskuussa (la-su tai sitten päiväretki la). Alustavat vierailukohteet:
– Merenkulkuoppilaitos simulaattoreineen
– Vierailu Meyerin telakalla Pansiossa

Helatorstain eskaaderi Viroon 21-22.5.2020
Perinteinen helatorstain eskaaderi kohteena on Haran uusi vierasvenesatama Virossa noin 40 mpk Hoskilta eteläkaakkoon. Harassa oli Viron neuvostomenneisyydessä  sukellusveneiden tukikohta ja sinne oli virolaisilta pääsy ankarasti kielletty. Syväys satamassa on 5-6 metriä ja lahdella peräti 80 metriä! Ensi kaudelle on laitureille luvassa vesi ja sähkö sekä rantaan WC.

Rishamn Race 12.6.
Tämä perhekeskeinen, leikkimielinen kilpapurjehdus- ja veneilytapahtuma suuntaa jälleen omaan, sähköistettyyn saarikohteeseemme Rishamniin. Ohjelmassa on purjehduskisaa ja tapahtumia lapsille ja lapsenmielisille sekä tarjoilu seuran puolesta. Tavoitteena on rohkaista perheveneilijöitä viikonloppu- ja lomamatkoillaan myös idän suuntaan. Etenkin purjeilla liikkuville on hienoa, että seuralla on retkikohteet vastakkaisilla ilmansuunnilla.

KMK – HSK -yhteistoimintaa kesäkaudella
Jatketaan jo kahdettatoista kesää vastavuoroista retkisatamien käyttöoikeutta Kungliga Motorbåt Klubbenin, KMK:n kanssa. Tukholman lähistöllä Högböten upea retkisaari on tilan salliessa käytettävissä 1-2 veneelle kahden yön vierailuille, kuten vastavuoroisesti omat retkisaaremme. Sopimukset on julkaistu molempien seurojen tiedotteissa. http://www.kmk.a.se

Kalev ja Pärnu Jahtklubi – HSK -yhteistoimintaa kesäkaudella
Pyritään järjestämään Viron molemmille ystävyysseuroillemme mahdollisuus rajatuilla venekunnilla vierailla kotisataman lisäksi myös retkisaarissamme. Piritassa käydessä kannattaa soittaa ennakkoon Kalev Jahtklubille; uusi sadamakapten Indrek Orav +372 53 010450. KJK:lla on laajennuksen jälkeen suojaisia vieraspaikkoja, aitoa pursiseuratunnelmaa, saunat ja tasokkaat ravintolapalvelut. Lomapurjehduksella samaa tunnelmaa on Pärnussa. Kovilla lounaistuulilla satama saattaa täyttyä, kun poislähtö on työlästä, joten soitto ennakkoon sadamakapten Heiti Pöldroos +372 5307877. http://www.kjk.ee ja http://www.jahtklubi.ee.

Kesätapaaminen heinäkuussa
ICCY 2020 järjestetään heinäkuussa (tarkka ajankohta täsmentyy myöhemmin). Joko tätä ennen tai tämän jälkeen voidaan järjestää kesätapaaminen HSK:n matkaveneille jossain läheisessä Viron kohteessa. Tapaamiseen osallistuminen ei edellytä osallistumista ICCY:n kokoontumiseen.

OrmisJippo 8.8
OrmisJippo -perhepurjehduskilpailun startti on perjantaina klo 16, jotta tuulta riittäisi maaliin saakka. Erityisillä Jippo-säännöillä houkutellaan hauskaan kilpaan koko perhe; lapset, anopit ja kotieläimet. Luontopolku on viritetty kaikenikäisille. Lapset palkitaan mitaleilla ja he myös laskevat HSK:n lipun. Tarjoilua on seuran puolesta.

Venetsialaiset, elokuun viimeisenä lauantaina 29.8.
Omatoimiset lyhtyjuhlat järjestetään Ormholmenilla, Rishamnissa ja Hasselholmissa.

Välimeren lomapurjehdukset keväällä ja syksyllä
Rohkaistaan jäseniämme jatkamaan veneilykauttaan molemmista päistä ja laajentamaan veneilyalueitaan. Ensikertalaisille soveltuvat hyvin SPV-liiton kevät- ja syyspurjehdukset, joiden vastuullisena järjestäjänä on OnSail / TravelOn Matkat Oy. Myös 1-3 veneelle räätälöityjä matkoja sekä käytännön purjehduskoulutusta on tarjolla. SPV:llä on avoimet lomapurjehdukset keväällä ja syksyllä. http://www.onsail.fi ja http://www.spv.fi

Klubi-illat perjantaisin; 10.1. ja 6.3. sekä marraskuussa 2020
Jatketaan suosittuja omatoimisia klubi-iltoja perjantaisin. Aluksi löylytellään molemmilla saunoilla ja ohjelmat alkavat Iso Pässi -salissa klo 19. Alkuvuoden aiheina mm. s/y Navigateurin Atlantin ylitys sekä vierailut eri Karibian satamissa. Kalevi ja Pekka kertovat tuoreet tiedot Viron vierasvenesatamista. Myös jäsenten kesämatkoista olisi mukava nähdä esityksiä. Kaikissa illoissa tarkennetaan myös tulevan kesä tapahtumia, mm. helaeskaaderi ja kesätapaaminen. Syksyllä jatketaan Perinnetoimikunnan kanssa nostalgisilla aiheilla.

Koulutus ja kurssit
Toimikunta haluaa muistuttaa kaikkia hoskilaisia pitämään huolta veneilytaidoistaan. Uusi koulutustoimikunta on jo aktivoitunut mm. solmukursseilla ja dieselin vuosihuoltokurssilla. Pyritään järjestämään yhteiskäynti Lohjan meripelastuskeskukseen. Järjestetään aikuisille Hoskilla ”kokeile jollaa” -päivä. Satamassa toimii neljä purjehduskoulua; Abrego, Kesäpurje, Sea Lady Sailing ja Wilhelmina Sailing. Lisäksi kannattaa hyödyntää SPV-liiton veneilykoulutuksia, Navigaatioseurojen kursseja ja naapurimme Pajalahden Veneilykoulun tarjontaa. Avustetaan myös kansainvälisen huviveneenkuljettajan lupakirjan hankinnassa. Toimikunnan jäsenet opastavat mielellään ja antavat esim. eskaadereilla niiden aihepiiriin liittyvää koulutusta.

Viestintä ja kirjoittelu Hoskilaiseen ja Vuosikirjaan
Purjehdusmatkoista ja matkaveneilyyn liittyvistä tapahtumista kirjoitellaan edelleen aktiivisesti Hoskilainen ja Vuosikirja painotuotteissa sekä kotisivuilla. Pallonkiertäjien blogit, Facebook- sekä WhatsApp- ryhmät ja Instagram ovat Hoskia koskettavia ja kiinnostavia viestintäkanavia. Näiden kanavien kehitystä seurataan kiinnostuneesti ja olemassaoloa kannatetaan lämpimästi. Muistutettakoon kuitenkin, että viimeksi mainitut eivät ole HSK:n virallisia ja moderoituja ryhmiä, vaan jäsentenvälistä vapaamuotoista viestintää.

Matkapurjehdusmerkit
Aktivoidaan ansioituneita matkaveneilijöitä anomaan hyvistä suorituksistaan muistoksi matkapurjehdusmerkkejä. Anomukset voi jättää matkaveneilytoimikunnalle tai hallitukselle Merkkien säännöt molemmilla kielillä.

Matkapurjehduksen ja kansainvälisyyden edistäminen
Tunnistetaan seuramme venekunnat, jotka ovat parhaillaan kiertämässä maapalloa tai muuten tavallista pitemmillä matkoilla. Solmitaan ystävyyssuhteita lähellä ja maailman kolkilla oleviin seuroihin ja yhteisöihin, joissa Hoskin venekuntia on vieraillut.

Kansainvälinen yhteistyö
Jatketaan osallistumista kansainvälisiin matkaveneilytapahtumiin ja -kokouksiin. Yhteistä toimintaa on mm. Cruising Association CA, International Council of Cruising Yachts ICCY, Baltic Sea Cruising Network BSCN ja Kungliga Motorbåt Klubben KMK, Kongelig Norsk Seilforeningen KNS, Latvijas Jahtklubs sekä Kalev Jahtklubi KJK ja Pärnu Jahtklubi PJK -yhteisöjen kanssa.

Lisätietoja toimikunnalta (matka-posti@hoski.fi).