Vartiovuoronvaihto netissä on avattu

Jäsensivuilla voi nyt yrittää vaihtaa vartiovuoron.

Tätä kirjoittaessa palvelu on ollut käytössä vuorokauden. Tähän mennessä jo 4 jäsentä on saanut vartiovuoron vaihdetuksi.

Vartiovuoron vaihto netissä

Toimintaperiaate on yksinkertainen. Jos sinulle arvottu vuoro ei jostain syystä sovi, voit palvelun avulla yrittää löytää jäsenen, jonka kanssa vaihtaa vuoroa. Vaihdettavan vuoron lisäksi voit valita muita sinulle sopimattomia päiviä. Kun hyväksyt vaihtopyynnön, hakee tietokone automaattisesti sopivaa vaihtajaa. Jos vaihtajaa ei heti löydy, laitetaan pyyntö jonoon. Kun sopiva vaihtaja löytyy, ilmoitetaan siitä tekstiviestillä ja sähköpostilla kummallekin osapuolelle.

Sopivaa vaihtajaa haetaan vartiovuoron päivämäärän mukaisessa järjestyksessä.

Varmistat vaihdon onnistumisen valitsemalla mahdollisimman vähän sopimattomia päiviä.

Vaihto ei välttämättä onnistu. Syytä voi olla, että on täyttänyt kalenterin sopimattomilla päivillä. Toinen syy voi olla, että vaihtoon tarvitaan kaksi. Parittomalla vaihtajien määrällä jää aina joku ilman paria.

Vaihtojen määrää ei ole rajoitettu, joten jos aikataulusi muuttuu ja vaihdettu vuoro ei sinulle sovikaan, voit yritää uutta vaihtoa.

Jos vaihto ei onnistu lähetetään asiasta viikkoa ennen vartiovuoroa sähköposti. Jos et itse löydä vaatimukset täyttävää tuuraajaa, ole yhteydessä vartiopäällikköön.