Kaarle Tapperille EM-pronssia

Kaarle Tapper purjehti upeasti pronssia Ranskassa järjestetyissä ILCA-luokkien EM-kilpailuissa. Kaarle lähti finaalipäivään kolmannelta sijalta ja purjehti finaalilähdössä viidenneksi, varmistaen pronssimitalinsa.

“Sain hyvän lähdön ja homma oli heti niin sanotusti hanskassa. Alussa tuli oltua vähän liian keskellä rata-aluetta, mutta sain kaksi hyvää myötätuuliosuutta ja olin viidentenä maalissa. Pronssi varmistui, joten kyllä täytyy olla tyytyväinen”, Kaarle Tapper kertoi rannassa.

EM-pronssi on Kaarle Tapperin ensimmäinen aikuisten arvokisamitali ja Suomen ensimmäinen miesten arvokisamitali ILCA 7 -luokassa (entinen Laser standard) vuoden 1999 jälkeen. 

Tapperin lisäksi kultafinaaleissa kilpaili Nooa Laukkanen ja Valtteri Uusitalo. Laukkanen oli 33:s, Uusitalo 35:s. Hopeafinaaleissa Aleksi Tapper oli 80:s, ja Otto Dahlberg 104:s.

Kaarle rannassa finaalilähdön ja mitalin varmistumisen jälkeen.