Syyskokouksen päätökset

Helsingfors Segelklubb ry:n syyskokous pidettiin 27.11.2019. Kokouksessa oli paikalla 67 äänivaltaista jäsentä. Seuraavassa tiivis yhteenveto kokouksen päätöksistä:

 1. Hyväksyttiin hallituksen esityksen mukainen toimintasuunnitelma vuodelle 2020 ja asetettiin ehdotuksen mukaiset toimikunnat.
 2. Hyväksyttiin kilpailutoimikunnan suunnitelma vuodelle 2020 järjestettäviksi avoimiksi kilpailuiksi.
 3. Hyväksyttiin jäsen-, investointirahasto- ja liittymismaksut hallituksen esittämän hinnaston mukaisesti vuodelle 2020. Päätettiin, että vuoden 2020 jäsenmaksu suoritetaan 31.1.2020 mennessä.
 4. Päätettiin hyväksyä hallituksen ehdotus jäsenille tarjottavien palvelujen hinnoiksi vuonna 2020.
 5. Hyväksyttiin tulo- ja menoarvio sekä investoinnit vuodeksi 2020.
 6. Uudelleenvalittiin Joni Nuorivaara kommodoriksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.
 7. Valittiin Kalevi Westersund II varakommodoriksi vuodeksi 2020.
 8. Valittiin Erkka Ansala talousjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.
 9. Uudelleenvalittiin Ville Salminen koulutusjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.
 10. Valittiin toimikuntien kokoonkutsujat ja jäsenet vuodeksi 2020 kokouksessa jaetun luettelon mukaisesti täydennettynä Petteri Steniuksella Kilpailutoimikunnan jäseneksi ja Juha Vuorinen Uiva-näyttelytoimikunnan kokoonkutsujaksi
 11. Vaalinvalmistelutoimikunnan kokoonkutsujaksi valittiin Juha Vuorinen ja jäseniksi Rolf Eriksson, Ossi Hyvönen, Olli Niemi, Seppo Savikurki, Tarmo Suomalainen ja Petteri Stenius.
 12. Valittiin tilintarkastajaksi KHT-tilintarkastaja Rabbe Nevalainen sekä varatilintarkastajaksi AltumAudit Oy sekä toiminnantarkastajaksi Jani Alenius ja varamieheksi Panu Penttilä.
 13. Päätettiin, että lipunnosto on lauantaina 11.4.2020 klo 12.00 ja lipunlasku lauantaina 24.10.2020 auringon laskiessa.
 14. Kunniakommodori Ted Gröndahl esitteli uudistetut kilpapurjehdusmerkkien säännöt, jotka myös hyväksyttiin.
 15. Huomionosoitukset
  • Päätettiin kutsua Jorma Stenman kunniajäseneksi.
  • Hallitus kutsui jäseniksi Tapio Lehtisen, Tuuli Petäjä-Sirénin, Joonas Lindgrenin, Niklas Lindgrenin sekä Kaarle Tapperin.
  • Huomionosoitustyöryhmän ehdotuksen mukaisesti palkittiin seuraavat henkilöt:
   • Kultainen kunniamerkki: Tom Store, Rolf Eriksson, Ossi Hyvönen, Lauri Brummer, Martti Pensamo, Henri Ollila ja Joni Nuorivaara
   • Hopeinen ansiomerkki: Eric von Troil, Heikki Oittinen, Petteri Stenius, Heikki Huotari, Ari Peltomäki, Teuvo Hyvönen, Paul Eklund, Carl Siren, Petri Kaurinkoski, Erkki Suorlahti, Jaakko Tarkkanen, Hannu Seppänen, Perttu Rönkkö, Perttu Monthan, Ville Salminen ja Mikko Dahlbom
   • Börje Nordbergin kiertopalkinto: Moth-purjehtijat
   • Vuoden vilkku (katsastajien valinta): Paul Eklund
   • Harmaja-palkinto: Jari Saario
  • Lisäksi myönnettiin seuraavat
   • Hopeinen matkapurjehdusmerkki: Irma ja Peter Verhe, Kirsi Posti-Svahn ja Harri Svahn, Ulla Aarnio ja Heikki Pönni, Katri Hirvonen-Nurmi ja Pekka Nurmi, Jaana ja Kari Lehtonen ja Jussi Linnossuo.
   • Yleinen matkapurjehdusmerkki: Perttu Rönkkö ja Merja Hakkarainen
 16. Ilmoitusasiat:
  • Perinnetoimikunnan puolesta Kalevi Westersund toivotti jäsenet tervetulleiksi kokouksen jälkeiseen nostalgiseen elokuvanäytökseen.
  • Timo Nurmilaukas luovutti Kuubalaisen ystäväseuran tervehdyksen ja viirin, jonka kunniakommodori Seppo Seljavaara vastaanotti.
Harmaja-palkinto.
Kunniakommodori Ted Gröndahl
Tuuli Petäjä-Sirén kiittää huomionosoituksesta (kutsuttu jäsen)