Tule mukaan Helatorstain eskaaderillemme kokemaan uusia elämyksiä ja aitoa virolaisuutta mukavassa seurassa. Purjehduskohteemme, Haran uusi vierasvenesatama sijaitsee vain 40 mpk Hoskilta kaakkoon (harasadam.ee)!

Moderni satama tarjoaa suojaisen kiinnittymisen kaikenlaisille veneille (sataman syvyys yli 4 m). Harasta teemme koko päivän bussiretken Pohjois-Viron rannikolle, jonka kohokohtana on kylpeminen ja riistapitoinen illallinen Lammasmäen ainutlaatuisessa saunakylässä.

Eskaaderin ohjelma

To 26.5.
Purjehdus HSK-Hara (40 mpk), halukkaille yhteislähtö aamulla Hoskilta.

Satamajuhlat Haran sataman uudessa ravintolassa, tarjolla tervetulokuoharit ja BBQ-ruokailu.  Omakustanteiset ruokajuomat. Paikallisia purjehtijoita ja kyläläisiä kutsutaan mukaan.

Pe 27.5.
Aamiainen ravintolassa.

Opastettu tutustuminen Hara sukelllusvenesatamaan (allaveelaeva sadamaan) ja sen historiaan.

Koko päivän bussiretki (klo 10–21), kohteina:

  • Käsmun kapteenien kylä ja merimuseo
  • Lammasmäen ainutlaatuinen sauna- ja lomakylä, jonka erikoisuutena kymmenkunta erilaista saunaa (kts. Helsingin Sanomien juttu Lammasmäestä 21.12.2019). Heti saavuttuamme syömme kevyen lounaan. Kylvemme paikan parhaissa saunoissa (uima-asu ja pyyhkeet mukaan), mukaanlukien satavuotias savusauna ja maailman ainoa turvesauna (turba saun). Saunomisen jälkeen syömme riistapainotteisen illallisen. Isäntä ja paikallinen mahtimies Meelis Parijõgi puhuu suomea ja kertoo meille Lammasmäen mielenkiintoisesta historiasta ja tietenkin monista saunoistaan. Täällä voi myös meloa kajakeilla, veistellä pajupillejä, ampua jousella tai heittää kirvestä (kirve viskamine).
  • Paluumatkalla Haraan pysähdys Rakveressä sopivassa ostospaikassa.

Lisätietoja kohteista osoitteesta www.visitestonia.com/fi/ ja www.lammasmae.ee/fi/.

Osallistumismaksu on 65 € / aikuinen ja 45 € / alle 16 v. Hintaan sisältyy torstaina kuohari ja BBQ-illallinen Harassa, perjantaina aamiainen ja opastettu tutustuminen Haran sukellusvenetukikohtaan, bussimatka, museo ja opastus Käsmussa sekä lounas, useat saunat ja illallinen Lammasmäellä. Alkoholipitoiset ruokajuomat ovat omakustanteisia. Haran satamamaksut jokainen maksaa erikseen.

Mukaan mahtuu 50 ensimmäistä henkilöä (rajoitteina bussin koko ja rantakohteiden pienuus).

Sitovat ilmoittautumiset tehdään maksamalla HSK:n tilille FI48 8000 1000 0835 77 henkilökohtaiset maksut, ja merkitsemällä viestikenttään HARA sekä seuraavat tiedot:

  • veneen nimi, tyyppi, pituus ja leveys
  • kipparin nimi ja kuinka monta ihmistä veneessä yhteensä

 Pyydämme ilmoittamaan mahdolliset erikoisruokavaliot.

Ennakkoon tilatuista palveluista johtuen mahdollisia peruuntuvia osallistumismaksuja ei palauteta.

Tervetuloa ainutlaatuiselle eskaaderille!

Matkaveneilytoimikunta
matka-posti@hoski.fi

Lisätietoja antavat:
Pekka Nurmi, s/y Wenla IV, 040 504 5236, pekka1nurmi@gmail.com
Kalevi Westersund, s/y Nitouche II, 040 080 8620, kalevi.westersund@hoski.fi