Lauttasaaren rannassa Helsingfors Segelklubbin (HSK) kotisatamassa liehuu sinikeltainen lippu, jolla osoitetaan tukea Ukrainalle maan jouduttua Venäjän hyökkäyksen kohteeksi.


Sinikeltaista, ns. yleistä takaisinkutsulippua käytetään purjehduskisoissa tilanteessa, jossa usealle veneelle tulee varaslähtö. Takaisinkutsulippu HSK:n lipputangossa on viesti Venäjälle vetää sotajoukkonsa pois Ukrainasta.

– Haastamme myös muut pursiseurat nostamaan salkoon takaisinkutsulipun, jolla osoitamme että Venäjän on vetäydyttävä Ukrainasta, sanoo seuran kommodori Erkka Ansala.

Idea takaisinkutsulipun käyttämisestä Ukrainan tueksi lähti seuran jäsenfoorumissa käydystä keskustelusta.

HSK tuomitsee jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja noudattaa Suomen Purjehdus ja Veneilyn (SPV) ja Suomen Olympiakomitean näkemystä, jonka mukaan venäläis- tai valkovenäläisurheilijoiden ei tulisi saada osallistua Suomessa tai muissakaan maissa järjestettävään kansainväliseen kilpailutoimintaan. 

HSK:n haasteeseen ovat vastanneet ainakin Nyländska Jaktklubben (NJK), Suomalainen Pursiseura (SPS), Merenkävijät ja Kalevi Jahtklubi (KJK). Lisäksi Viron pursiseurojen liitto (Eesti Jahtklubide Liit) on kutsunut jäsenseuransa mukaan liputukseen.

Lisätietoja: hoskilainen@hoski.fi