Erkka Ansala HSK:n kommodoriksi

Eilen pidettiin Helsingfors Segelklubbin syyskokous, jossa käsiteltiin vuoden 2022 toiminta- ja taloussuunnitelmaa sekä tehtiin henkilövalintoja. Pitkästä aikaa päästiin jakamaan myös kunniamerkkejä.

Istuvan kommodorin Joni Nuorivaaran toimikausi seuran johdossa tuli täyteen, joten seuralle valittiin uusi kommodori, Erkka Ansala. Erkka istuu parhaillaan HSK:n hallituksessa hoitaen talousjohtajan tehtäviä, joten niin seuran toiminta kuin talousasiatkin ovat tulleet hänelle tutuiksi.

Seuran talousjohtajaksi valittiin Ville Salminen, joka toimii tällä hetkellä koulutusjohtajana.

Koulutusjohtajaksi valittiin uutena hallituksen jäsenenä Jesse Pellikka.

Valittujen henkilöiden toimikausi on kaksivuotinen ja alkaa ensi vuoden alusta alkaen.

Muina hallituksen jäseninä jatkavat varakommodorit Perttu Rönkkö ja Olli Niemi, satamajohtaja Tomi Henttinen ja pääsihteeri Jaana Reijonaho.

Toimintaa on ensi vuodeksikin runsaasti suunnitteilla niin kilpapurjehduksen kuin retkisaaritoiminnan ja sataman osalta. Pian ilmestyvässä Hoskilainen 4/2021 -lehdessä esitellään toimintasuunnitelma ensi vuodelle.

Kokouksessa esiteltiin myös tulevia kilpailuja ja tärkeimpiä tapahtumia, joista suurin on ensi vuoden elokuun 18. – 21.8. järjestettävä Uiva venenäyttely HSK:n kotisatamassa.

Jäsen- ja liittymismaksut sekä jäsenille tarjottavat palvelut säilyvät ennallaan – niihin ei tullut korotuksia.

Lisäksi syyskokous antoi valtuuden ottaa tarvittaessa lainaa 35 000 euroa kilpailutoimiston remonttia varten.

Pitkästä aikaa päästiin jakamaan myös huomionosoituksia ansioituneille hoskilaisille.

Vuoden vilkku -kiertopalkinnon sai katsastuspäällikkö Seppo Savikurki, joka on luotsannut seuran katsastustoimintaa vuosikymmenten ajan. Vuoden vilkku -palkinto jaetaan katsastustoiminnassa ansioituneelle henkilölle.

Harmaja-kiertopalkinnon saivat Rishamnin terassin rakennusmestarit Hannu Laurila ja Kimmo Huotari. Harmaja-palkinto myönnetään joko ansioituneille henkilöille, toimikunnalle tai taholle, joka on aktiivisesti tehnyt vapaaehtoistyötä seuran eteen.

Kunniakommodori Börje Nordbergin kiertopalkinnon sai Petteri Stenius, jonka johdolla on vedetty lukuisia seuran purjehduskilpailuja.

Kultaisen matkapurjehdusmerkin saivat Ossi Hakulinen, Hannu Hiilamo, Sari Suomalainen, Eero Pellikka ja Minna Pellikka.

Hopeisen matkapurjehdusmerkin sai Markku Kontio.

Kultainen kilpapurjehdusmerkki myönnettiin Erkki Heinoselle, Sami Laxmanille, Erkki Lempiäiselle, Perttu Monthanille, Kirsikka Räisäselle, Mikko Räisäselle ja Perttu Rönkölle.

Hopeinen ansiomerkki myönnettiin Vicke Ruokolahdelle, Juha Siveniukselle ja Teuvo Väntäselle. Myös seuran toimistopäällikkö Anne Jäntti palkittiin hopeisella ansiomerkillä.