Hoskilainen 04/20 -oikaisu HSK Akatemian artikkeliin

Keskiviikkona 4.11 ilmestyneessä Hoskilaisessa ilmeni muutama virhe tänä vuonna SM-kultaa voittaneista urheilijoista HSK Akatemian artikkelissa. Alla oikaistu artikkeli luettavaksi.

Hoskin huippumenestys on näkynyt myös tänä vuonna kansallisella tasolla. Kultamitaleita ropisi elo- ja syyskuun aikana järjestetyistä SM-kilpailuista. Korona-aika on peruuttanut lähes kaikki arvokilpailut maailmalla. Urheilijoiden oli täten näytettävä kovan treenin tuoma tulos kotimaan kilpailusarjoissa. Tarkasteltaessa kaikkia HSK Akatemian sisällä toimivia harjoitteluryhmiä, voidaan taas todeta, että HSK oli jälleen menestynein juniorikilpapurjehdusseura Suomessa.

Aloittaaksemme elokuun alkupuolella järjestetyistä optareiden SM:stä, Hoski otti mullistavan kolmoisvoiton kokonaistuloksissa; Tatu Uusitalo kultaa 13-15v, Helmi Vauhkonen 13-15v hopeaa ja Oskari Vesalainen pronssia. Oskari voitti samalla regatan nuorten sarjan U-13. Kuukausi myöhemmin käydyissä joukkue SM-kilpailuissa tuli myös Akatemialle kultaa sekä pronssia. Voittotiimin edustajat olivat Henrik Puolakka, Helmi Vauhkonen, Una Heinilä ja Max Sergelius. Pronssia saavuttaneet tiimiläiset olivat Oskari Vesalainen, Kasper Puolakka, Iiris Sepponen, Noora Eskola ja Alisa Kylävainio.

E-jollissa jo pidemmän uran tehnyt Aleksi Saarni kävi hakemassa kultaa Porissa käydyissä E-jollien SM:stä. Syyskuun puolessa välissä kisattiin legendaarinen EMK:n syysregatta, joka toimi Lasereiden ja 29er -luokan SM-kilpailuina. Kovatuulinen viikonloppu esti 29er -tiimien kisaamisen turvallisuuden sekä mahdollisten varusteiden hajoamisen vuoksi, mutta laserit pystyivät vetämään kaikki kuusi lähtöä kunnialla maaliin. Kuuden lähdön voittosarjalla Joel Kiiski otti hulppean murskavoiton. Hoskia edustava Samuel Rikala ylsi hienosti hopealle. Radial luokassa käytiin kamppailua viime metreille saakka, kun Hoskin kundit Noel Laukkanen ja Liam Stampone taistelivat kultamitalista vielä vikassa lähdössä. Noel voitti lopulta seurakaverinsa pisteiden laskun jälkeen.

Akatemia on tarjonnut huippuvalmennusta myös Techno -purjelautailuvalmennusta tämän kauden alusta lähtien. Felix Sergelius, Sofia Hämäläinen sekä Siri Kaskeala ovat treenanneet tavoitteellisesti tähtäimenä kansainvälinen menestys tulevaisuudessa. Felix ja Sofia kilpailivat mm. Viron mestaruuskilpailuissa syyskuun lopulla. Felix voitti upeasti kaikki virolaiset U-15 luokassa ja Sofia ylsi naisten sarjassa pronssille. Siri on joutunut vetäytymään kilpailemisesta loukkaantumisen vuoksi. Hoskin Techno -ryhmä rekrytoi lisää urheilijoita kilpapurjelautailun pariin ensi kaudeksi. Techno lautailu on sisällytetty osaksi Akatemian jatkoluokkastrategiaan. Odotamme tulevaisuudessa lautailun kasvattavan suosiotaan juniori-ikäisisten joukossa jollapurjehduksen tapaan.

HSK Akatemia