Helatorstain eskaaderi Haraan, Viinistuun, Käsmuun ja Lammasmäen saunakylään 21.-22.5.

Tule mukaan Helatorstain eskaaderillemme kokemaan uusia elämyksiä ja aitoa virolaisuutta mukavassa seurassa. Purjehduskohteemme, Haran uusi vierasvenesatama sijaitsee vain 40 nm Hoskilta kaakkoon (harasadam.ee)!

Moderni satama tarjoaa suojaisen kiinnittäytymisen kaikenlaisille veneille (sataman syvyys yli 4 m). Harasta teemme koko päivän bussiretken Pohjois-Viron rannikolle, jonka kohokohtana on kylpeminen ja riistapitoinen illallinen Lammasmäen ainutlaatuisessa saunakylässä.

Eskaaderin ohjelma

To 21.5.
Purjehdus HSK-Hara (40 nm), halukkaille yhteislähtö aamulla Hoskilta.
Opastettu tutustuminen Hara allaveelaeva sadamaan ja sen historiaan.
Satamajuhlat Haran satamassa, jossa käytössämme on 200 m2:n teltta. Tarjolla barbeque -ruokailu ruokajuomineen. Paikallisia purjehtijoita ja kyläläisiä on kutsuttu mukaan.

Pe 22.5.
Koko päivän bussiretki n. klo 9.00 – 21.00, kohteina:

  • Viinistun satama ja taidemuseo
  • Käsmun kapteenien kylä ja merimuseo
  • Lounas Kasperivikin tyylikkäässä ja aitoa virolaista ruokaa tarjoavassa ravintolassa Käsmussa
  • Lammasmäen ainutlaatuinen sauna- ja lomakylä, jonka erikoisuutena kymmenkunta erilaista saunaa (kts. Helsingin Sanomien juttu Lammasmäestä 21.12.2019). Kylvemme paikan parhaissa saunoissa (uima-asu ja pyyhkeet mukaan), ml. satavuotias savusauna ja maailman ainoa turvesauna (turba saun). Saunomisen jälkeen syömme riistapainotteisen illallisen. Isäntä ja paikallinen mahtimies Meelis Parijõgi puhuu suomea ja kertoo meille Lammasmäen mielenkiintoisesta historiasta ja tietenkin monista saunoistaan. Täällä voi myös meloa kajakeilla, veistellä pajupillejä, ampua jousella tai heittää kirvestä (kirve viskamine).
  • Paluumatkalla Haraan pysähdys Rakveressä sopivassa ostospaikassa.

Lisätietoja kohteista osoitteesta www.visitestonia.com/fi/ ja www.lammasmae.ee/fi/.

Osallistumismaksu on 90 € / aikuinen ja 50 € / alle 16 v. Hintaan sisältyy opastus ja barbegue-illallinen juomineen Harassa, perjantain opastettu bussimatka, museot ja opastukset Viinistussa ja Käsmussa, lounas sekä useat saunat ja illallinen Lammasmäellä. Haran edullisen satamamaksun (eskaaderiveneille 9 €/yö) jokainen maksaa erikseen.

Mukaan mahtuu 50 ensimmäistä (rajoitteina bussin koko ja rantakohteiden pienuus).

Sitovat ilmoittautumiset tehdään maksamalla HSK:n tilille FI48 8000 1000 0835 77 henkilökohtaiset maksut, ja merkitsemällä viestikenttään HARA sekä henkilöiden ja veneen nimi.

Ennakkoon tilatuista palveluista johtuen mahdollisia peruuntuvia osallistumismaksuja ei palauteta.

Tervetuloa ainutlaatuiselle eskaaderille!

Matkaveneilytoimikunta
matka-posti@hoski.fi

Lisätietoja antavat ja venetietoja keräävät:
Pekka Nurmi, s/y Wenla IV, 040 504 5236, pekka1nurmi@gmail.com
Kalevi Westersund, s/y Nitouche II, 040 080 8620, kalevi.westersund@hoski.fi

Hara-kartta (1)