Perinteinen kevätretki suuntautuu Turkuun, uudistuneelle Ruissalon Telakalle ja mukavan lounaan jälkeen omatoimisesti Forum Marinumiin (esim. museokortilla) ja/tai Göran (ex. Daphne) ravintolaan.

Ruissalon Telakalla ovat parituntisen kierroksen oppaina Eero Lehtinen ja ASS:n kommodori Markus Blomqvist.

Ruissalon Telakan vierasvenesatama sijaitsee Aurajoen tuntumassa historiallisella maaperällä. Turun veneveistämö rakensi tällä paikalla yli 5000 puuvenettä vuosina 1889-1954.

Turun veneveistämön henki elää edelleen Ruissalon Telakalla. Veistämön rakentamat klassikot – Sphinx, Merenneito II, Barbro, Marianne, Airawata, Tuulikki ja Albertina – ovat edelleen paraatikunnossa ja aktiivisessa käytössä. Monia Hai-veneitä tehtiin myös vientiin, Ranskaan ja Jenkkilään ja Göran Schildtin Daphne kelluu edelleen Göran ravintolan lattialla.

Vierasvenesatamassa on runsaasti tilaa kylkikiinnitystä varten. Loput paikoista ovat tolppapaikkoja. Sataman syväys on 2-3 metriä. Roope-sataman palveluihin kuuluvat laituripizzeria, kahvila, wc/suihku -tilat, vesipisteet ja maasähkö laitureilla sekä jäteasema. Myös Linnateatteri toimii kesäaikana Ruissalon Telakan vanhassa venesuulissa. Kaupungin keskustaan pääsee kätevästi linja-autolla tai vesibussilla.

Ruissalon Telakan omille klassikkoveneille on varattu omat paikat laiturista ja alue toimii myös Alfons Håkans -varustamon huoltotelakkana. Parkki Sigyn (1887) on telakalla peruskorjauksessa kesään 2020 saakka.

Ruissalon Tapahtumatelakka on yksi Turun suosituimmista juhla- ja tapahtuma­paikoista. Patinoitunut Westin-sali ja moderni Lindblom-sali tarjoavat tunnelmalliset puitteet häille, merkkipäiville ja yritystilaisuuksille aivan meren äärellä. Tapahtumatelakalla järjestetään myös suurempia yleisötapahtumia.

Lisätietoja osoitteista ruissalontelakka.fi ja www.forum-marinum.fi.

Kevätretken bussiin mahtuu mukaan 50 ensimmäistä. Retkipäivän hinta on 55 € / aikuinen ja 35 € / alle 16 v.

Bussi lähtee Kiasman vierestä (Mannerheiminaukio 2), turistibussien pysäkiltä kello 9.00 ja palaa kello 19 mennessä.

Sitovat ilmoittautumiset tehdään maksamalla HSK:n tilille FI48 8000 1000 0835 77 henkilökohtaiset maksut, ja merkitsemällä viestikenttään TURKU sekä henkilöiden ja veneen nimi.

Ennakkoon tilatuista palveluista johtuen mahdollisia peruuntuvia osallistumismaksuja ei palauteta.

Tervetuloa hauskalle kevätretkelle!

Matkaveneilytoimikunta