HSK panostaa purjehdusvalmennukseen: Santiago Lopezista Hoskin päävalmentaja

HSK on nimittänyt italialaisen Santiago Lopezin (28) päävalmentajaksi 1.9.2019 alkaen. Nimitys vahvistaa HSK:n strategiaa merkittävänä juniori- ja jollapurjehduksen valmennuskeskuksena.

Päävalmentajan roolissa Santiago valvoo ja johtaa seuran valmennusohjelmaa käytännössä. Hän antaa myös oman osaamisensa valmennustiimin käyttöön. Lisäksi hän osallistuu aktiivisesti mm. optimistijollaryhmien valmentamiseen.

Santiago Lopez aloitti HSK:n optimistijollatiimien valmentajana keväällä 2019. Hän oli mukana valmentamassa mm. HSK:n optimistijollien Winter Tourin leireillä Barcelonassa sekä Gardalla ja on valmentanut HSK:n optimistiryhmiä kevätkesällä Suomessa muiden optimistijollavalmentajien kanssa. Lisäksi Santiago on valmentanut Hoskilla mm. suomalaisia 49er- ja FX-purjehtijoita.

Veronan yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi valmistunut Santiago on tuonut HSK:n purjehdusvalmennukseen kansainvälistä osaamista ja uusia valmennuskäytäntöjä. Osa HSK:n optimistijollapurjehtijoista on treenannut myös merkittävimpiin pursiseuroihin kuuluvan, italialaisen Fraglia Vela Rivan, optimistijoukkueen kanssa. Santiago toimii myös Fraglia Vela Rivan optimistijoukkueen päävalmentajana. Yhteistyö on tuonut voimaa ja virtaa myös HSK:n treeniohjelmaan. Purjehtijoiden ja vanhempien palaute valmennuksesta on ollut erinomaista.

Santiagon valmentamat optimistijollapurjehtijat ovat menestyneet useissa kansainvälisissä purjehduskisoissa. HSK:n tavoitteena on myös valmentaa purjehtijoistaan kansainvälisen tason huippupurjehtijoita. HSK:n huippuvalmennustiimiin kuuluvat päävalmentajan lisäksi:

  • Robin Willgren, optimistijollat
  • Suvi-Tuuli Wickström, optimistijollat
  • Petri Leskinen, Laserit
  • Joonatan Partinen, E-jollat
  • Oliver Silén, 29erit
  • Borja Carracedo, windsurfing

Tehtävässään Santiago Lopez raportoi valmennuspäällikkö Risto Saarnille, joka on kilpavalmennustoimikunnan puheenjohtaja. Santiago toimii tiiviissä yhteydessä myös junioritoimikunnan kanssa ja tässä roolissa raportoi myös junioritoimikunnan puheenjohtaja Jussi Sepposelle.

HSK:n syyskokous 27.11. vahvistaa toimintasuunnitelmat ja budjetit vuodelle 2020.

Lisätietoja

Risto Saarni +359 40 546 4514 ja
Jussi Sepponen +358 50 462 1863