Monien muiden suomalaisten pursiseurojen tapaan myös HSK on ottanut tänä vuonna käyttöön Manage2Sail.com -alustan purjeduskilpailujen hallintaan.

Manage2Sail on jo laajasti käytössä ympäri Eurooppaa, aktiivisinta käyttö on ollut Saksassa, Hollannissa, Norjassa ja Tanskassa.

Järjestelmällä voidaan hoitaa koko kilpailun elinkaari aina ilmoittautumisesta tulosten julkaisuun ja kaikki tältä väliltä, eli mm. tiedottaminen, tulosten kirjaaminen, tulosten laskeminen ja julkaisu.

Järjestelmä poikkeaa toimintafilosofialtaan HSK:n aiemmin käyttämästä järjestelmästä, joka oli kerhon omien aktiivien (Vesalainen x 3) toteuttama.

Rekisteröityminen

Manage2Sailissa jokaisen purjehtijan on ennen ensimmäistä ilmoittautumista luotava oma pysyvä purjehtijatunnus. Tämän jälkeen purjehtijatunnusta käyttäen voi ilmoittautua kaikkien Manage2Sailia käyttävien seurojen kilpailuihin ympäri Eurooppaa. Omaan tunnukseen voi liittää lisäksi lapsensa, joten kilpapurjehtiva vanhempi voi oman tunnuksensa avulla hoitaa myös lapsensa ilmoittautumiset.

Maksut

Manage2Sailiin liittyen HSK on ottanut käyttöön lisäksi hollantilaisen Mollie-maksunvälityspalvelun, jonka kautta kaikki kisailmoittautumiset maksetaan. Palvelun kautta voi maksaa joko luottokortilla, Apple Pay:llä tai perinteisellä pankkimaksulla.

Pankkimaksujen osalta valpas käyttäjä huomaa, että maksutilin tilinumero on hollantilainen ja viitenumerot vähän erilaisia. EU:n pankkien välisen SEPA-yhteistyön ansiosta maksut kuitenkin välittyvät aivan yhtä helposti ja maksutta kuten perinteiset kotimaiset maksutkin.

Manage2Sailin käyttö on HSK:lla lähtenyt reippaasti liikkeelle, kun kesän aluksi 78 optarijunnua ilmoittautui ja hoiti maksunsa kesän ensimmäiseen kisaan ilman suurempia ongelmia.

Lisätietoja Manage2Sailista antaa Heikki Vesalainen.

Kilpailutoimikunta