Maailmanmestari Aleksandra Blinnikalle myös Euroopanmestaruus purjelautailun Raceboard -luokassa

Tuore purjelautailun maailmanmestari Aleksandra Blinnikka jatkoi voittoputkeaan. Tällä kertaa saaliina EM-kulta. Aleksandran isä Juha Blinnikka nappasi miesten raskaan luokan EM-kultaa ollen samalla kokonaiskilpailun viides.

Purjelautailun Raceboard luokan Euroopanmestaruuskilpailuihin Latvian Riiassa Kisezers järvellä osallistui 61 kilpailijaa 15 maasta. Suomesta kisoihin osallistui 12 kilpailijaa. Tuoreella Raceboard luokan maailmanmestarilla Aleksandra Blinnikalla oli tiukka kilpailu kilpasisarien kanssa. Kovimman vastuksen antoivat Tsekkien Jana Slivova ja Latvian moninkertainen maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiaedustaja Vita Matise. Neljäpäiväisissä kilpailuissa ajettiin yhteensä 15 lähtöä todella vaihtelevissa olosuhteissa. Kahtena ensimmäisenä päivänä oltiin saatu ajettua maksimaaliset 10 lähtöä. Yhden lähdön kesto oli noin 30 minuuttia.

Aleksandra kertoi kilpailun olleen todella tiukka ja raskas:

”Meillä viimeinen eli 15.lähtö ratkaisi mestaruuden meidän kolmen kesken. Olin vielä viimeisen vastatuuliosuuden jälkeen kolmantena, mutta osasin ottaa myötätuuliosuudella puuskat paremmin kuin Vita ja Jana. Kädet rakkuloilla ja verillä pumppasin itseni jyrkempää kurssia alamerkille ja ohitin heidät. Emme ole ikinä aikaisemmin ajaneet viittä lähtöä kansainvälisissä kilpailuissa yhtenä päivänä ja nyt niitä tuli kaksi päivää putkeen. Normaali määrä on ollut 2-4 lähtöä. Kämmenet ja jalat ”rakkuloilla” sain suomalaisella sisulla psyykattua itseäni aina uuteen lähtöön, vaikka kuinka sattui. Olen tottunut meriolosuhteisiin ja nämä kilpailut vietiin läpi puuskaisessa ja shiftailevassa (suunnaltaan vaihtelevissa) järviolosuhteissa. Latvian ja Tsekin kilpakumppanit harjoittelevat pääsääntöisesti järvillä, joten heillä oli ns. ”kotipaikkaetu”. Kilpailu oli niin tiukkaa, että tämä voitto tuntuu jopa paremmalta mitä MM-kilpailujen voittaminen. Tämä vuosi on ollut unelmien täyttymys. Tästä on hyvä jatkaa!”

Miesten luokan voitti Puolan Maksymilian Wojcik, joka on moninkertainen MM- ja EM-mitalisti. Hopealle tuli unkarilainen Aron Gadorfalvi, joka on edustanut maatansa kuusissa Olympialaisissa. Mestaruus ratkesi protestikäsittelyssä viimeisessä lähdössä tapahtuneen poijutilanteen vuoksi puolalaisen hyväksi. Pronssille tuli Curro Manchon, joka on tullut tunnetuksi Tuuli Petäjä-Sirenin valmentajana ja moninkertaisena MM- ja EM-mitalistina.

Viralliset kilpailusivut löytyvät osoitteesta https://europeans2018.raceboard.org/.

Tulokset