Hoskilaisten oma radioryhmä

HSK:lle on nyt perustettu oma VHF/DSC-ryhmäkutsunumero. Ryhmän nimi on HSK Cruising ja ryhmäkutsunumero on 023099170.

Ryhmäkutsunumeron käyttöönotto ei edellytä muita toimenpiteitä kuin tuon numeron ohjelmoinnin omaan VHF/DSC radioon. Tätä ryhmäkutsunumeroa voi näppärästi hyödyntää esim. seuran purjehduseskaadereilla tai vaikkapa kesälomapurjehduksilla, kun haluat kuulostella onko seurakaverisi samoilla kulmilla.

Esimerkki ryhmäkutsunumeron käytöstä: Seuran purjehduseskaadereilla joku ryhmän jäsen haluaa tiedottaa muille mukana oleville jäsenille jotakin kaikkia koskevaa, esimerkiksi määränpään muutoksesta. Hän lähettää DSC-ryhmäkutsun asettamalla osoitteeksi ryhmänsä  ryhmäkutsunumeron, sekä kutsuun mukaan tiedon kanavasta, jolla varsinainen asia kerrotaan puheella. Ne alukset, joilla on VHF/DSC-laitteisto ja kyseinen ryhmäkutsunumero ohjelmoituna laitteen muistiin, saavat kutsun DSC-näytölle. Näin he osaavat tulla DSC-kutsussa mainitulle puhekanavalle kuuntelemaan. Vaikka kuuluvuusalueella olisi muitakin VHF/DSC:llä varustettuja veneitä, kutsua ei vastaanoteta niiden laitteilla, ellei niihin ole ohjelmoitu ko. ryhmäkutsunumeroa.

Ryhmäkutsunumeron käyttö on täysin vapaata kaikille Hoskilaisille: Saa ohjelmoida radioonsa, ken haluaa. Saa kutsua, ken haluaa.