Nostalginen klubi-ilta 10.11.

Klubitalon Iso-Pässi salissa klo 17-22

Perinnetoimikunta aloittaa talvikauden suositulla nostalgia teemalla perjantaina 10.11.

  • Klubitalon saunat ja Iso Pässi -sali
  • naisten ja miesten saunat klo 17 alkaen
  • ohjelmat klo 19 alkaen
  • saunakassit ja omat eväät mukaan

Ormiksen entisen etelä-saunan ruorikellon lähes 40 vuotinen historia on selvinnyt. Sauna purettiin 2013 mutta kello säilyi ja Henry Broman entisöi sen puuosat ja vaihtoi koneiston. Hoskilainen 4/2016 lehdessä peräänkuulutettiin myös kellon alkuperää, ja nyt saamme sen kuulla…

Puu näkyy myös Kustavin perinnepurjehduksessa, jossa limisaumaiset posti- ja verkkoveneet kilvoittelevat. Tuttu ja nostalginen radioääni Markus Similä avaa perinteistä purjehdusterminologiaa mukavalla huumorilla.

Toisessa videossa seurataan Vene 16 -messujen Venda Sailing Symposiumia, jonka juontaa Esko Kilpi. Nostalgisena teemana on veneenrakentaja Eino ”Eikka” Antinojan (1920–2010) elämäntyö. Videossa muistelevat Antti Herlin, Yrjö ”Jöiski” Viherheimo, Johanna Bruun, Allan Savolainen sekä hoskilaiset Eero Saksela ja Juha Petäjä. Monia kuuluisia veneitä, mm. maineikas puinen Lygaia, ja tuttuja henkilöitä, mm. KSSS:n Kalle Kustaa ja Hoskin Ande Vihma, vilisee värikkäissä jutuissa.

Eikan tekemiä veneitä on ollut Hoskillakin useita, joten muistelut jatkuvat klubi-illassa luontevasti. Lygaian voittoisaan kilpamiehistöön kuuluneet Risto ” llari” Holmsten ja ”Merimies-Mara” Markku Nyström tulevat kertomaan omia värikkäitä tarinoitaan, joita riittää…

Puuveneisiin on palannut myös Erik ”Eki” Aikala. Hänet valittiin vuoden hoskilaiseksi 1990 ja kilpauransa alussa ainakin Vikla ja 5.5 mR -veneet olivat puuta, kuten myös nykyinen Hai ja Folkkari.

Tammi- ja maaliskuun klubi-illoissa matkaveneilytoimikunta kertoo ICCY 2017 Rigan onnistuneesta tapahtumasta ja koko Riianlahden kierroksesta.
Kotisivuilla http://www.hoski. informoidaan klubi-iltojen aiheista ennakkoon.

Tervetuloa vanhat ja uudet jäsenet hauskoihin klubi-iltoihin!

Perinnetoimikunta