Hoskilla ei ole palkattua henkilökuntaa retkisaarten kunnossapidossa. Sen vuoksi kaikkien kynnelle kykenevien osallistuminen talkoisiin on paitsi hauskaa ja hyödyllistä, myös retkisaarten ylläpidon ja viihtyvyyden säilymisen kannalta välttämätöntä. 

Talkoissa työt hoituvat isolla porukalla kuin itsekseen iloisen rupattelun siivittämänä. Parin kolmen tunnin aherruksen jälkeen on talkooväelle tarjolla seuran puolesta grilliruokaa, juomaa sekä hyvää seuraa. Talkoojuomia riittää myös talkoosaunassa hyvien juttujen höysteeksi. Talkoissa tutustut muihin hoskilaisiin sekä opit tuntemaan saarten toiminnot paremmin.

Ormiksella talkoot pidetään keväällä 13.5 ja syksyllä 23.9.sekä halkotalkoot juhannuksena ja jipon yhteydessä. Työlistalla on mm. saunapuiden tekemistä, grillikatosten ja saunojen siivousta, maalausta yms saari-isännän organisoimia tehtäviä.

Risukon talkoot pidetään keväällä 20.5. ja syksyllä 13.9. Tulevat kevättalkoot ovat poikkeukselliset, sillä pääsemme aloittamaan juuri ostetun saaren kunnostuksen omia tarpeitamme vastaaviksi. Tavanomaisten saunapuutalkoiden lisäksi pääsemme vihdoin aloittamaan satama-alueen siistimisen ja valoisuuden lisäämisen. Risukon kevättalkoissa sinulla on ainutkertainen mahdollisuus esittää omia toiveitasi satama-alueen kunnostamiselle.

Hasselin talkoot pidetään aina juhannuksena eli 23.6. Talkoissa pääpaino on vuotuisten puu- ja kunnostustöiden ohella pystyttää kaksi uutta kompostoitavaa huussia mökin taakse. Myös retkisaariviirirahoilla hankitun ulkosuihkun pystytys voidaan aloittaa.

Kaikki hoskilaiset ovat tervetulleita saaritalkoisiin. Talkoisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kaikille osallistujille löytyy sopivaa tekemistä kunkin kykyjen ja halujen mukaan.

Nähdään talkoissa!

Retkisaaritoimikunta