Talvikausi aloitetaan jälleen suosituksi tulleella nostalgiateemalla.

  • Klubitalon saunat ja Iso Pässi -sali
  • Naisten ja miesten saunat klo 17 alkaen
  • Ohjelma alkaa klo 19
  • Saunakassit ja omat eväät mukaan

Aluksi katsastetaan ammattilaisten 1967 tekemä hauska ”Valkopurjeet”mustavalkoinen kaitafilmi, joka on kuvattu Helsingin ja Hangon rannoilla. Jäsenemme Risto Holmsten näyttää miten Helsingin Olympialaisissa 1952 lanseerattu Finnjolla trimmataan ja saadaan vauhtiin. Tunnettu radioääni Markus Similä selostaa seilausta hyvällä huumorilla ja kertoo selkokielellä mitä esim. ”purjehdusregatta” tarkoittaa. Peter Tallberg kertoo omista kokemuksistaan kilpapurjehduksissa. Autenttista ajankuvaa välittyy puolen vuosisadan takaa.

Toisessa osiossa seurataan 1960-luvun mykiltä kaitafilmeiltä kotisatamamme vaatimatonta alkua mutta nopeaa kehitystä. Vattuniemi on jo seuramme kolmas satamapaikka, edellisten Iso Pässin ja Kellosaaren jäätyä maantäytön alle ja siltojen väärälle puolelle. Filmeissä esiintyy monia seuramme aktiivisia aikalaisia, joita haluamme nyt yhdessä tunnistaa.

1900-luvun kartassa näkyy 1899 perustetun HASK -seuramme ensimmäinen laituritukikohta Sandholmenissa, Jätkä- ja Hernesaaren välissä. Helsingin opaskarttaan vuodelta 1928 on niinikään merkitty Iso-Pässi ja Kellosaari ja Suomen Urheilulehti kirjoitti 1905 hauskasti klubiravintolamme tarjoilusta… 1944 SA-Kuva näyttää vanhan starttikopin ja Ryssänkärjen IT-patterin.

hsk_kartta

Illan kunniavieraana meillä on Marita Stenbäck, Sigurd ”Sigge” Sjölundin tytär, joka 30-luvulta alkaen on viettänyt koko lapsuutensa Iso-Pässin saarella ja sittemmin lukuisia kesiä ”Siggen” mökissä, Vattuniemen eteläplaanin metsikössä.

Nyt haluammekin kutsua mahdollisimman monet katsomaan näitä nostalgiafilmejä ja tunnistamaan niissä esiintyviä henkilöitä ja muistelemaan yhteisiä tapahtumia. Näin voimme vielä täydentää filmien antia ja saamme parempaa dokumentaatiota kohta 120 vuotisen seuramme puolivälin vaiheista.

Tervetuloa vanhat ja uudet jäsenet hauskoihin klubi-iltoihin!

Perinne- ja matkaveneilytoimikunta.