Optimistijollien (U16) maailmanmestaruuskilpailut starttaa tänään Vilamourassa Portugalissa. Hoskin junnuista viisihenkisessä joukkueessa purjehtii Ellen Ormio, hänen joukkuekavereinaan tiimissä ovat Ilari Muhonen (EPS), Ville Korhonen (LPS), Lili Kotilainen (OPS) ja Kim Oskar Godenhjelm (BSS). 

Joukkuetta valmentaa HSK:n päävalmentaja Vili Kaijansinkko, joukkueenjohtaja toimii Julia Ormio, ja maanedustajana Jyri Kotilainen.

Henkilökohtainen kilpailu kestää kuusi päivää (26.6.-1.7.), joka sisältää 12 lähtöä. Lähdöistä saa jättää vain yhden huonomman pois laskuista. Ensimmäiset kolme päivää purjehditaan karsintasarjaa, joista tulokset jäävät voimaan viimeiselle kolmelle päivällä. MM-kisat huipentuvat kaksipäiväisiin joukkuepurjehduskisoihin (2.-3.7.).

Tsemppiä Ellenille ja koko Suomen joukkueelle!