Suomen Purjehdusliiga käynnistyy jälleen 27. toukokuuta. Tänä vuonna liigan mestaruudesta taistelee kymmenen seurajoukkuetta. Kilpailupaikkoina ovat Maarianhamina, Kuopio, Lahti ja Rauma, ja järjestävinä tahoina Suomen Purjehdus ja Veneily, Kuopion Pursiseura, Lahden Purjehdusseura, Rauman Purjehdusseura sekä Ålandska Segelsällskapet.

– Purjehdusliiga elää nyt toista kauttaan Suomessa ja tiedän jo nyt, että tästä tulee entistä parempi. Liigalla on hyvät mahdollisuudet kasvaa erittäin laajaksi urheilutapahtumaksi, sillä liigapurjehdus on varsin suosittu tapahtuma maailmalla. Odotan tiukkoja voittokamppailuja, pohtii projektijohtaja Gedi Lindahl.

Liiga starttaa Maarianhaminasta

Ensimmäinen osakilpailu purjehditaan Maarianhaminassa 27. –29. toukokuuta. ÅSS:n isännöimässä kilpailussa voitosta kamppaillaan urheilullisilla neljän hengen J70-veneillä, jotka ovat käytössä lähes kaikissa liigamaissa.

Maarianhaminan jälkeen liiga jatkuu Kuopiossa 18.–19. kesäkuuta. Kuopiossa riittää säpinää, sillä samaan aikaan järjestetään Kuopio Veneilee ja Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumat. Lahdessa kilpaillaan 6.–7. elokuuta. Liiga huipentuu Raumalle 20.–21. elokuuta. Kuopiossa, Lahdessa ja Raumalla purjehditaan kolmen hengen 606-veneillä.

NJK puolustaa mestaruuttaan

Viime vuonna voiton vei helsinkiläinen Nyländska Jaktklubben. NJK:n kapteeni, olympiamitalisti Georg ”Tusse” Tallberg, lähtee puolustamaan mestaruutta uudella taktiikalla.

– Viime kaudella keski-ikämme oli melko korkea ja joukkue perustui vankkaan kokemukseen. Tällä kertaa tavoitteenamme on saada mukaan myös nuorempia purjehtijoita. Näin saamme yhdistettyä kokemuksen ja uuden innon. Seurassamme on paljon osaavia purjehtijoita, joten saamme varmasti koottua hyvän joukkueen, Tallberg suunnittelee.

–  Pidän ennen kaikkea liigassa siitä, että kaikki purjehtivat järjestäjien veneillä, jolloin tilanne on kaikilla sama. Taidot ratkaisevat, Tallberg kiteyttää.

Kenen taidot riittävät voittoon tällä kertaa?

Purjehdusliiga_Kilpi (1)
Kuva: Esko Kilpi

Liigan yhteistyökumppani SAP tarjoaa suoraa kilpailuseurantaa osoitteessa www.sapsailing.com.

Myötätuulessa mukana myös FREJA Transport & Logistics, Mercedes-Benz, Henri Lloyd, Roltrade ja Nokian Panimo.

Osallistujat

Airisto Segelsällskap (ASS)
Esbo Segelförening (ESF)
Helsingfors Segelklubb (HSK)
Helsingfors Segelsällskap (HSS)
Kuopion Pursiseura (KuoPS)
Lahden Purjehdusseura (LPS)
Nyländska Jaktklubben (NJK)
Turun Pursiseura (TPS)
Wasa Segelförening (WSF)
Ålandska Segelsällskapet (ÅSS)

Lisätietoja

Gedi Lindahl, Suomen Purjehdusliigan projektijohtaja: 050 523 1852, gedi.lindahl@spv.fi

Purjehdusliiga sosiaalisessa mediassa: