Lindgrenit hankkivat maapaikan Rioon

Israelin Haifassa purjehditaan parhaillaan 470-luokan MM-kilpailuja. Eilen saatii hienoja uutisia kun Niklas ja Joonas Lindgren hankkivat Suomelle maapaikan. Veljekset purjehtivat torstaina sijat 7. ja 5. ja nousivat kokonaistuloksissa kuudenneksi. Näin ollen he varmistivat myös riittävän pistekaulan maapaikkataistoon viimeisiin maapaikkaa tavoitteleviin maihin nähden.

“Hyvä päivä, vaikka vieläkin on parantamisen varaa. Keli heittelee täällä kovasti ja se muuttaa välillä kovastikin juonen käänteitä. On tärkeää olla näissä olosuhteissa nopea. Maapaikka näyttäisi varmistuneen, se on tietysti todella hieno asia, mutta kyllä nyt vedetään loppuun saakka. Katseissa on mitalikisa ja sellainen sopiva iskupaikka sinne”, Joonas pohti.

Tänään perjantaina Lindgrenit jatkoivat huikeaa menoaan. Päivän ensimmäisessä lähdössä irtosi sija 12. ja toisessa kolmas. Medal raceen siis sijalta viisi!

Päivitys 18.10. Joonas ja Niklas sijoittuivat myös medal racessa hienosti viidenneksi. Veljekset olivat tyytyväisiä niin tasaisesti purjehdittuun regattaan kuin lauantain mitalikisaankin.

“Viides on ihan kelpo sija. Taso oli tänään todella kova ja tuuli epästabiili. Meillä oli pari tilaisuutta kiriä vielä lähemmäs kärkeä, mutta aivan ne eivät riittäneet loppuun saakka. Oli kiva kisata taas korkeimmalla tasolla. Vauhti on ollut riittävällä tasolla, olemme voineet tehdä harkittuja päätöksiä ja Niksun taktinen osaaminen ja strategiset otteet ovat olleet hyviä ja kypsiä”, Joonas kiitteli veljeään.

Lindgrenit ovat tyytyväisiä myös, että olympiamaapaikka on nyt taskussa, vaikka kärkisijat olivatkin tärkeämpi tähtäin. Seuraavaksi he palaavat Suomeen ja hiovat suunnitelmiaan tulevalle vuodelle.

“Kyllä maapaikka toki lämmitti, kun sen pystyi torstaina päättelemään tuloksista, mutta paljon on vielä pohdittavaa olympiastrategian kanssa. Tarkoituksena on hoitaa nyt flunssa pois, tehdä suunnitelmia tulevaan ja sitten lähteä Italiaan leirille, Lindgren valottaa suunnitelmia.”

Mikaela Wulff ja Niki Blässar päättivät regattansa sijalle 30. Naiset ovat kilpailuunsa ja yhteiseen kehitykseensä tyytyväisiä.

“Voimme olla suoritukseemme melko tyytyväisiä, vaikka epäonnistuneita lähtöjä kisaan mahtuikin. Purjehdimme muutamia tosi hyviä startteja ja kykymme riittävät jo kärjen tasoon hyvinä hetkinä. Olemme purjehtineet yhdessä nyt 11 kuukautta ja olemme päässeet jo näin pitkälle”, summasi kippari Niki.

Maapaikkaa naiset tavoittelevat seuraavan kerran Palmalla ensi keväänä.

“Eilinen ilta kului jo täyttä häkää talven suunnitelmia tehdessä. Meidän lisäksi on vielä seitsemän maata tavoittelemassa maapaikkaa, mutta kaikki ovat voitettavissa”, totesi Mikaela.

Lisätietoja sekä purjehdusmaajoukkueen että tapahtuman sivuilla.