Airakorpi niittää menestystä E-jollalla

Menestyksekkään optiuran viime syksyyn lopettanut Pietari Airakorpi jatkaa seuraavassa veneluokassa siihen missä edellisissä jäi! Alkukaudesta nuorukaisen yksittäiset lähtösijoitukset vielä heilahtelivat enemmin ja vähemmin, mutta Helsingin regatasta lähtien kyyti on ollut kylmää katseltavaa keltanokaksi.

airakorpi

Alkukaudesta Patrick Blom pyöritti HSK:n e-jolla ryhmää. Ryhmä kuitenkin kutistui erinäisten syiden takia, mm. loukkaantumiset, kouluesteet jne. Pietari jatkoi sinnikkäästi omaa tekemistään, ja saikin siihen sopivan avustuksen Patilta. Laadukas harjoittelu alkoi näkyä jo Helsingin regatasta, kun tynkäkilpailusta irtosi voitto tasapistein HSK:n Oskari Lehden nenän edestä.

Heinäkuussa Airakorpi harjoitteli itsenäisesti, tavoitteenaan junioreiden SM-kilpailut syyskuun lopulla. Nuorukaisen kovasta palosta ja oma-aloitteisesta toiminnasta syttyi myös allekirjoittanut. Lupasinkin auttaa Airakorpea, matkalla kohti nuorten SM-kilpailuja. Teimme yhdessä harjoitussuunnitelman, jota hän pääsääntöisesti noudattaa itsekseen. Vähän jo yllättäen Airakorpi ylsi e-jollien SM-kisoissa Turussa hopealle (aikuisten sarja), eikä tahti taantunut edellisessä ranking kilpailussa Tampereella, jossa hän voitti ylivoimaisesti. Lähtökohdat ovat siis suotuisat kohti kauden päätavoitetta, eli e-jollien nuorten SM-kilpailuja Tuusulassa.

piikissaylamerkilla

Niin kuin aikaisemmista raporteista on jo esille tullut, niin nykyinen Opti Race ryhmä tulee siirtymään ensikauden aikana, tai jälkeen e-jollaan. Tilanne on siltä osin loistava, että ryhmässä on jo valmiiksi yksi Suomen parhaista e-jolla purjehtijoista. Nälkäiset optinuoret tulevat mukavasti kirittämään Airakorpea, ennen hänen siirtymistä seuraavaan veneluokkaan. Mukava luoda motivoitunut ryhmä kasaan, jonka tämän hetken keulakuvana on Pietari Airakorpi ja tähän kauteen optarin lopettava Jon Wyers. Saa nähdä ketä muita aloittaa ryhmässämme keväällä 2015. Tavoitteena alkuun olisi saada 4-5 nälkäistä nuorta urheilijaa, ja vuonna 2016 tavoitelukumäärä pyörisi siinä kymmenen tietämillä.

kuva-3

Oman purjehdusuransa ohella Airakorpi nauttii suurta suosiota optivalmennus piireissä. Saimme houkuteltua Pietarin valmentamaan meidän jollakoulua, sekä tehostettuja tekniikkaharjoituksia HSK Opti Ranking ryhmälle. Airakorpi kokeilee valmentajana ensimmäistä kertaa siipiään kilpailutilanteessa tulevana viikonloppuna, kun hän johdattaa HSK Opti Ranking ryhmän kauden viimeiseen rankingosakilpailuun NJK:lle.

Toivottavasti tästä nuoresta miehestä saa kirjoittaa lisää syyskuunlopulla..

HSK Opti päävalmentaja
Vili Kaijansinkko