Kilpailuun lähdettiin hiukan erilaisista lähtökohdista kun allekirjoittanut ei lähtenyt matkaan laisinkaan mukaan. Reissun teemana olikin oma-aloitteisuus! Vedettyäni viimeistelyharjoitukset keskiviikkona HSK:lla, en uskaltanut veikata voitokasta Turun matkaa. Harjoitusten intensiteetti ja aktiivisuus oli kaukana toivotusta tasosta, päätinkin harjoitukset motivoivaan palaveriin.

wp_20140822_15_57_02_pro

Tässä tapauksessa oli varmasti hyväkin, että Turussa valmennuksen puolelta tuli uusia ärsykkeitä. Eikä se tuuraajan tasosta ainakaan jäänyt kiinni, HSK Opti Race ryhmää johti yksi Suomen parhaista purjehdusvalmentajista, Yki Jerkku. Yki tuntee Airiston olosuhteet kuin omat taskunsa, tästä kertoo kilpailun ensimmäisessä lähdössä otettu nelosvoitto!

wp_20140822_16_38_23_pro

Tällä kertaa voitto meni ESF:n Lucas Karlemolle kahden pisteen erolla HSK:n Valtteri Uusitaloon. Valtteri ei päässyt hienon ensimmäisen päivän (1-1-2) jälkeen enää toisena päivänä yhtä hyvään rytmiin puuskien kanssa, joka hankaloitti hänen regattaansa. Valtteri pystyi kuitenkin viimeisessä lähdössä kokoamaan itsensä purjehtien lähdön kolmanneksi, joka takasi kilpailun toisen sijan. SM-kilpailussa epäonnistunut Filip Store palasi jälleen omalle tasolleen, purjehtien tasaisen varmasti koko viikonlopun. Viimeisen lähdön hieno hermojen hallinta ja tuulien luku radan keskustasta vei nuorukaisen lähtövoittoon, ja samalla kilpailun kolmannelle sijalle.

wp_20140823_20_58_28_pro

HSK hienoa menestystä täydensi Aku Tapper purjehtien juniorisarjan voittoon (alle 13 v.), sekä kokokilpailun viidenneksi. Tommy Stenius oli kilpailun seitsemäs, vaikka painikin lähtöongelmien kanssa koko regatan ajan. Kilpailun loistavasti aloittanut Jon Wyers (2-2), ei pystynyt pitämään hyvään virettään kilpailun loppuun asti. Kilpailun alusta saatu keltainen lippu taisi sotkea liikaa nuorukaisen mieltä, eikä tehokaspurjehdus enää löytynyt toivotulla tavalla. Positiivisesti yllätti myös Elias Kilpiö, joka on viimeajat haahuillut haaveiden mailla. Muutaman kehityskeskustelun jälkeen tekeminen parantui palapalalta harjoituksissa, joka näkyi heti kilpailutuloksissa. Elias purjehti 14., vaikka hän joutui purjehtimaan viimeiset neljä lähtöä kovan paineen alla, koska toisesta lähdöstä tuli BFD. Kaverin nopeudesta kertoo kaksi huippusijoitusta aivan terävimpään kärkeen (2-4). Uskoisin että viimeisestä kilpailusta voimme odottaa vielä enemmän, kunhan paketti pysyy kasassa!

14876799861_7f61413283_b

HSK Opti Ranking lähenee kovaa vauhtia kohti Suomen kärkeä. Vilma Rikala purjehti jo sijalle 32 ja Jerry Malmivaara sijalle 33. Muut eivät ihan vielä mahtuneet 50 parhaan joukkoon, mutta ei se enää kaukana ole. Kilpailurutiini kun kasvaa kilpailu kilpailulta, niin alkaa pikku hiljalleen lähtörohkeus parantua, joka siivittää saman tien parempiin suorituksiin, nimittäin perus tekeminen alkaa olla jo hyvällä tasolla.

Kilpailut jatkuvat tulevana viikonloppuna EMK:n joukkue kilpailulla, johon HSK osallistuu ennätyksellisesti kolmen joukkueen voimin.

Allekirjoittanut oli siis Audi Offshore Team:n kanssa Tallinnassa Baltic Offshore Week:lla. Valitettavasti niistä kinkereistä ei jäänyt tällä kertaa jälkipolville kerrottavaa. Painimme kaikki kolme päivää vauhtiongelmien kanssa, sekä pienet varustevauriot haittasivat regatan kulkua. Kohti seuraavaa kilpailua!

Terveisin

Vili Kaijansinkko
HSK Opti Head Coach

Tulokset