Optareiden rankingkausi on avattu

HSS:llä käytiin viikonloppuna kolmipäiväinen kilpailu, joka avasi optareiden rankingsarjan. Sarja sisältää viisi osakilpailua, joista saa jättää kauden loputtua yhden huonoimman pois laskuista.

10388998_10152194478816973_4192496241695971988_n

Kilpailu purjehdittiin todella haastavissa tuulissa, lähtöjä saatiin ajettua vain neljä ja kaikki lauantaina. Perjantaina ja sunnuntaina ei purjehtimaan päästy, kun tuuli Jumalat eivät henkäyksen henkäystä suoneet Kaivopuiston edustalle. Lauantaina pääsimme nauttimaan upeasta 8-10 m/s etelätuulesta.

Hoskin optijunnut eivät valitettavasti pystyneet kokonaisuudessaan esittämään yhtä vahvaa suoritusta kuin aikaisemmin keväällä arvokilpailukarsinnoissa. Filip Store oli tämän kilpailun yksi parhaista, mutta tällä kertaa tyytyminen oli ”vasta” neljänteen sijaan. Filipin tasainen sarja 3-4-8-1 oli viemässä nuorta urheilijaa aina piikkipaikalle asti, mutta vähäisten lähtöjen takia (4) emme saaneet yhtään pois heittoa. Kahdeksas lähtösijoitus tuli vaihderikkaiden vaiheiden jälkeen, kun lähtö hetkellä paalulähtöä hakenut Filip sortui säännön 42 (väärä eteneminen) rikkomiseen, joka pakotti tuomarit antamaan keltaisen lipun. Tämän johdosta Filip joutui tekemään kahden kierroksen rangaistuskäännökset, jolloin hän ylitti lähtölinjan viimeisenä veneenä, siihen nähden hyvä nousu! Jon Wyers, Elias Kilpiö, Cecilia Dahlberg, Tommy Stenius ja Valtteri Uusitalo kärsivät kaikki yhden huonon lähdön jonka takia seilorit tippuivat terävimmän kärjen ulkopuolelle. Tämän takia Hoskin Opti Race odotti yhtä lähtöä sunnuntaina kuin kuuta taivaalta, mutta sitä ei tällä erää meille suotu. Amos Kalhama purjehti uransa parhaan ranking tuloksen ollen HSS:llä hienosti 15.

teltta

HSS:n optilaivue oli näissä kinkereissä vakuuttavan hyvä! En tiedä miten olisimme päässeet kärkikamppailuun mukaan muutamalla lisälähdöllä, mutta tällä kertaa kaveri oli parempi ja sillä selvä. Allekirjoittanutkin voi katsoa peiliin, välillä turhauduin liikaan kilpailujärjestelyyn, joka ei kuulu toimintatapoihin. Poikkeuksellisesti HSK:n opti junnut kävivät hakemassa oikeutta protestihuoneesta asti, tosin ilman tulosta. Vaikea se oli välillä johtaa porukkaa kun tietyt urheilijat saivat viikonlopuksi järjestelmällisen edun, koska laivueet oli jaettu väärin perustein. Koko laivue jakoa ei olisi tarvinnut edes suorittaa koska kilpailuihin osallistui alle sata urheilijaa. Valmentajat ja optiliitto (SOL) pyysivätkin yhdessä, että ajettaisi yhdessä laivueessa, mutta tähän ei suostuttu. Olihan siellä muitakin juttuja, mutta ne menivät sentään tasaisesti penkin alle. Olisi kuitenkin pitänyt pystyä paremmin keskittymään asioihin mihin itse pystyy vaikuttamaan, eikä niihin mihin itse ei pysty vaikuttamaan. Kuitenkin tilanne on nyt se, että Tommy, Valtteri ja Jon on nyt pois heittonsa rankingsarjassa käyttänyt, mikäli mielii taistella kokonaisrankingin voitosta! Pitää ottaa tämä haasteena vastaan, nyt mitataan miten nuortenurheilijoiden hanuri kestää merivettä!

10176149_737559972974067_9033834990712181433_n

Täytyy myöntää että oli henkisesti yksi haastavimmista ja vaativimmista kilpailuista mitä olen valmentanut..

Nyt viikko aikaa harjoitella laadukkaasti ennen seuraavaa rankingkilpailua Oulussa, siellä mitataan tämän remmin henkiset voimavarat!

Terveisin
HSK Opti
Päävalmentaja
Vili Kaijansinkko