Optareiden arvokilpailukarsinnat 24.-25.5.

Viikonloppuna HSK:lla käytiin arvokilpailukarsintojen toinen osakilpailu. Pääsimme lähtemään kilpailuun hyvistä asemista, kun ensimmäinen osakilpailu kaksi viikkoa sitten BS:llä sujui mallikkaasti.

dsc_34541

Tommy Stenius voitti kotikilpailun suvereenilla sarjalla 1-2-2-1, joka nosti nuorenmiehen samalla karsintojen toiselle sijalle ja MM-joukkueeseen! Muutenkin kilpailu sujui hienosti kun haastavissa olosuhteissa hoskilaisia oli kuusi yhdentoista parhaanjoukossa.

dsc_3493

Arvokilpailukarsinnat sisälsivät kaksi osakilpailua (BS,HSK), neljä kilpailupäivää ja yhdeksän lähtöä, joista sai jättää kaksi huonointa huomioimatta. Paikkojen jako tapahtui seuraavasti; viisi parasta pääsi MM-kilpailuihin Argentiinaan, seuraavat neljä poikaa ja kolme tyttöä selvittivät tiensä EM-kilpailuihin Irlantiin, jonka jälkeen seuraavat 15 poikaa ja tyttöä lunastivat paikkansa PM-kisoihin Norjaan. Karsintoihin mahtui mukaan 80 optipurjehtijaa viime vuoden rankingin perusteella.

TEAM-hsk2014

Meiltä MM-kilpailuihin lippunsa lunasti kaikkiaan kolme Purjehtijaa, Tommy Stenius, Filip Store ja Valtteri Uusitalo!! Kaksi muuta paikkaa meni BS:n Robin Bernerille ja ESF:n Jakob Eklundille.

EM-kilpailuihin lähtee meiltä edustamaan Jon Wyers, muut paikat menivät HSS:n Mainio Ormiolle ja Elias Odris chinskylle, LPS:n Ville Korhoselle, HSS:n Ronja Grönblomille, OPS:n Lilli Kotilaiselle sekä TPS:n Martta Soinille.

PM-kilpailuihin meiltä lähtee Otto Laakso, Elias Kilpiö, Amos Kalhama ja Cecilia Dahlberg.

Täytyy olla enemmän kuin tyytyväinen tämän kilpailun tuloksiin! Kovatasoisessa kilpailussa olimme ylivoimaisesti paras seura, saatuamme yhdeksän parhaan joukkoon neljä hoskilaista, kun toiseksi paras seura HSS sai kaksi paikkaa. Suomen taso on tällä hetkellä laajempi kuin vuosiin, uskoisinkin että tänä vuonna arvokilpailuihin ei lähdetä pelkästään osallistumaan, vaan PM-, EM.- ja jopa MM-kisoihin lähdetään taistelemaan mitaleista.

dsc_3508

Kun aloitimme Tom Storen johdolla projektin HSK:n optipurjehtijoiden kanssa 2012, lunastimme yhden MM-paikan. Viime vuonna saimme jo kaksi MM-paikkaa ja yhden EM-paikan, jolloin nousimme samalla toiseksi suurimmaksi seuraksi. Lineaarisesti kasvu sai jatkoa tänä vuonna kun lunastimme kolme MM-paikkaa ja yhden EM-paikan noustessa samalla suurimmaksi seuraksi!

Tässä kiitokset urheilijoille, opti staffille, vanhemmille, seuralle ja kaikille jäsenille, jotka mahdollistavat tavoitteellisen kilpaurheilun!

Kohti arvokilpailuja!
Vili Kaijansinkko
HSK Opti Päävalmentaja