Matkaan lähdettiin historiallisesti kahden ryhmän voimin, kun kuusi kilparyhmän ja viisi tekniikkaryhmän nuorta urheilijaa pakkasivat laukkunsa Gardan leiriä varten.

wp_20140329_10_40_52_pro

Yhdeksään päivään mahtui seitsemän päivää purjehdusta, joka sisälsi 35 tuntia tehokasta harjoittelua. Viimeisenä päivänä ennen Veronan lentokentälle siirtymistä kipusimme Rivan vuorille Santa Barbaran kappeliin.

Harjoitusviikon aikana kehitimme ajoasentoja, liikeratoja, ajotuntumaa sekä venevauhtia. Palaset alkoivat loksahdella mukavasti paikoilleen viikonloppua kohden.

wp_20140330_09_38_26_pro

Saimme tasaisin väliajoin testata virettämme laadukasta puolalaisryhmää vastaan, tosin heidän kokonaistasonsa oli aika kirjava, mutta terävin kärki oli raudan kova!

Ryhmässä purjehti viimevuoden Puolan optimestari, sekä kyseisen valmentajan remmistä löytyi hallitseva Euroopan-mestari, tosin tämän kaverin optari seikkailut loppuivat viimekauteen.

Timanttinen oli meidän poikien vire tässä vaiheessa kautta! Ajoimme kymmenkunta lähtöä, joista meidän kundit veivät nimiinsä yhtä vaille kaikki.

340853_2gpe326hfa_display

Viimeisenä harjoituspäivänä otimme puolalaisten kanssa leiriregatan, jonka vei nimiinsä Filip Store, uusi kilparyhmän tulokkaamme Valtteri Uusitalo taiteili itsensä kolmanneksi. Puolan mestari jätettiin tylysti seitsemänneksi; hoskin junnujen vireestä kertoo se, että kuuden joukossa oli viisi meidän kundia.
Hyvä vire ei tullut allekirjoittaneelle missään nimessä puskista! Laadukkaan talviharjoittelun tulos alkaa hiljalleen näkyä. Moni pystyi purjehtimaan ensimmäisen viikon aikana uransa parasta purjehdusta. Ennen kaikkea kunnon kehittyminen näkyi yleisessä jaksamisessa ja keskittymisessä, enää ei annettu maitohapoille valtaa kropassa, vaan taisteltiin happoja vastaan. Lihashallinnan ja liikkuvuuden parantuminen näkyi suoraan käännöksissä sekä ajoasennossa. Veneessä jaksettiin tehdä paremmin hommia ja päästiin tehokkaampiin asentoihin, joka näkyi positiivisella tavalla venevauhdissa.

340852_aerujfxet1_display

Rasitukseltaan leiri oli ylivoimaisesti rankin tähän mennessä. Aamuisin päivä käynnistyi aamureippailuilla 06.30, jossa otimme alkulämmön jälkeen erilaisia aktivointeja, lihashallintaa, liikkuvuutta, sekä futista. Leirin futiskamppailut vei loppujen lopuksi nimiinsä tekniikkaryhmä. 08.45 olimme jo vesillä ja 09.00 alkoivat harjoitukset.

Toinen harjoitussetti alkoi klo 14.15, päivässä keräsimme tehokkaita harjoitustunteja keskimäärin 5 per päivä. Saimme toteutettua harvinaisen ja mielenkiintoisen harjoituksen, kiitos Gardajärven tuulien. Treeni kesti 5h30min, josta ajoimme avotuulta 5h15min tuulen vaihdellessa 1-9 m/s välillä!!

Lauttasaaren edustalla harjoitukset pyörähtivät käyntiin viimeviikolla. Hiukan koleissa olosuhteissa saimme harjoiteltua kolmena päivänä.

wp_20140326_10_22_23_pro

Tällä viikolla pidämme vain yhdet lajiharjoitukset sekä fysiikkatreenit seinäkiipeilyn muodossa, muut päivät on siunattu omatoimiselle fysiikkaharjoittelulle ja läksyjen työskentelyyn, koska lauantaina kilparyhmä suuntaa uudelleen Gardajärvelle.

Ehdimme harjoittelemaan kolme päivää, jonka jälkeen pidämme yhden vapaapäivän ennen kuin viikko 16 huipentuu pääsiäisregattaan, johon ottaa osaa noin 1200 optipurjehtijaa.

Pöhinä jatkuu!

HSK opti
Päävalmentaja
Vili Kaijansinkko