HSK Opti Kilparyhmä valmistautuu tulevaan kilpakauteen

Ansaitun joululoman jälkeen jatkoimme harjoituksia tammikuun toisella viikolla. Valmentajien iloksi harjoitusporukka on kasvanut mukavasti ja innokkaat nuoret ovat saapuneet fysiikkaharjoituksiin hyvällä prosentilla, vaikka moni urheilijoistamme harrastaa talvella muitakin lajeja. Jo syksyllä uudistimme fysiikkaharjoittelun runkoa ja yhdistimme kilpa- ja tekniikkaryhmän harjoitukset.

Näin nuoret pääsevät tutustumaan toisiinsa ja saamme samalla tervettä kilpailua nuorten ja vanhempien junnareiden välille.

rib

Leudon talven takia pääsimme aloittamaan jääkiekon pelaamisen vasta tammikuun lopulla. Peleissämme kurvasi parhaimmillaan yli 20 urheilijaa ja innokasta vanhempaa. Viikolla seitsemän kävimme ensimmäistä kertaa kilparyhmän kanssa Lohjan Meriturvassa. Kaksipäiväisen setin aikana harjoittelimme tuulipuhaltimien kanssa noin neljä tuntia.

palaute

Meriturva oli kokemuksena vähintäänkin elenkiintoinen.Tuulialue oli suhteellisen pieni (noin 20 x 15 m), vaikka altaassa olisikin riittänyt enemmän tilaa. Eli lisää tuulipuhaltimia Lohjalle niin saadaan harjoitukset talvisinkin noin 50 x 30 m alueelle! Vaikka tällä erää tuulialue olinkin pienehkö, niin hyvät ja intensiiviset harjoitukset saatiin pidettyä.

rata

Kahden päivän aikana junnareille kertyi reilu 400 manööveria, lähes huomaamatta. Kilparyhmästä kaikki seitsemän purjehtijaa olivat molempina päivinä paikalla. Vaikka ajoittain pyöritimme haastaviakin harjoitteita, niin isommilta kolareilta vältyttiin.Veneenkäsittelytaito, ennakointikyky ja tietysti pelisilmä nousivat suureen rooliin Lohjalla. Kypsästi jätkät vetivät setit läpi ja kaiken hyvän lisäksi hirmuisella sykkeellä!

ryhma2

Viikon seitsemän huipentumana oli edustustehtäviä alkavilla venemessuilla. Varustesponsorimme Magic Marinen ständillä riitti pojille puuhaa lauantaina ja sunnuntaina. Pojat pääsivät Magic Marinen kansainvälisen markkinointijohtajan Carrie Howen kanssa edustuskuviin, jotka jaettiin Magic Marinen virallisella Facebook-sivustolla. Kirsikkana kakun päälle yhteiskuvia otettiin myös tuoreen America’s Cup voittajan Kyle Langfordin kanssa.

Noin kuukauden päästä lähdemme ensimmäiselle vesileirille Gardalle, jolloin lajiharjoituspäiviä kertyy seitsemän ja tehokkaita vesitunteja noin 35.

Näissä merkeissä jatketaan pöhinää kohti kevättä!

Terveisin
HSK Opti Päävalmentaja
Vili K