Mitalisade sai jatkoa Tuusulan lyhytrata luokkamestaruuksissa!

HSK:n Opti Kilparyhmän pojat taiteilivat kolmoisvoiton viikonloppuna käydyissä lyhytrata mestaruuksissa Tuusulanjärvellä.

HSK:n Opti Kilparyhmän pojat taiteilivat kolmoisvoiton viikonloppuna käydyissä lyhytrata mestaruuksissa Tuusulanjärvellä. Kilpailussa ajettiin yhteensä 10 lähtöä, joista sai jättää kaksi huonointa lähtöä pois laskuista. Heti kärkeen pitää mainita, että näissä karkeloissa ei ollut kaikki Suomen parhaat mukana, tai itse asiassa terävin kärki oli paikalla, eli meidän ryhmä, mutta niin sanottu ”kakkos” kori puuttui. Moni suomalainen opti purjehtija oli kilpailemassa Puolan avoimissa mestaruuskilpailuissa, sekä osa purjehtijoista piti kokonaan vapaan viikonlopun, kiireisen syyskauden keskellä, mm meiltä huilasivat Aleksi Tapper ja Tommy Stenius.

Haastavat tuulet hallitsi parhaiten Pietari Airakorpi, joka varmisti voittonsa ennen viimeistä lähtöä. Sijoituksista 2-5 käytiinkin tiukempi kilpailu, jossa pisimmän korren vei Jon Wyers, joka sai lopun tasaisella sarjalla varmistettua kilpailun toisen sijan. Tämän kilpailun kolmas oli meidän nuorta kaartia edustava Filip Store, joka purjehti koko kilpailun tasaisesti kärkikolmikossa, ja pystyi kruunaamaan ehkäpä uransa parhaan kilpailun kokonaiskilpailun kolmannella sijalla. Filip voitti myös nuorten sarjan näytös tyyliin, johtaen koko kilpailua alusta loppuun. Näissä karkeloissa oli mukana yhteensä 38 purjehtijaa, kymmenestä eri seurasta, ja meidän vellokset valloittivat palkintopallin jokaisen korokkeen!

Suomen rankingsarjan 2012 kauden viimeinen osakilpailu käydään ensi viikonloppuna NJK:lla, joka päättää meidän tämän kauden kilpailurupeaman.

Terveisin Vili Kaijansinkko.