HSK:n juniorit dominoivat Optareiden SM-kisoja!

Viime viikonloppuna käytiin optimistijollien SM-kilpailut Espoossa, ESF:llä.
Kytön selällä käydyissä kilpailuissa menestyminen oli yksi opti kilparyhmän tämän kauden päätavoitteista. Jaossa oli yhteensä kuusi SM-mitalia, joista kilpailtiin kahdessa sarjassa, alle 16 ja alle 13 vuotiaiden sarjassa. Asian voisi muotoilla näin, että hoskin pojat tyhjensivät koko pöydän! Nimittäin vanhempien sarjassa tuli kulta (Pietari Airakorpi) ja nuoremmissa kulta (Aleksi Tapper) sekä hopea (Filip Store). Kaiken kruunuksi HSK voitti myös parhaan seuran palkinnon! Parhaan seuran palkinto jaetaan siten, että jokaisen seuran kolmen parhaan purjehtijan lopputulos plussataan yhteen ja näin saadaan pursiseurat järjestykseen.

Palataan vielä hetkeksi viime viikon voitokkaisiin tunnelmiin…

Aloitimme kisaurakkamme jo alkuviikolla, kun pidimme viimeistelyharjoitukset tiistaina ja keskiviikkona hoskilla. Pienen kesätauon jälkeen tekeminen näytti todelta raikkaalta ja otteet olivat ajoittain jopa taiturimaisia. Tämän johdosta menin keskiviikkona lupaamaan joukkueenjohtaja Tom Storelle, että vedän hatullisen sontaa jos ei tulevista karkeloista napsahda mitalia.

Perjantaina avattiin peli ensimmäisen kisapäivän kevyissä tuulissa. Oli jo ensimmäisestä lähdöstä selvää, että meidän porukka oli valmis. Oikeastaan ensimmäisen päivän kahdesta lähdöstä tuli meidän poikiemme näytös. Ensimmäisessä lähdössä Airakorpi voitti ja Wyers oli toinen, ja toisessa lähdössä kaverukset vaihtoivat paikkoja keskenään. Kilpailussa ajettiin yhteensä 8 lähtöä, joista HSK:n pojat korjasivat neljä lähtövoittoa kotiin, ja näistä vielä kolme kaksoisvoitolla. Kisan aikana Wyersille kertyi kolme lähtövoittoa, joka oli eniten koko opti fleetissä. Tapper hallitsi juniori sarjaa koko kilpailun ajan, eikä luovuttanut johtopaikkaa kertaakaan. Store säväytti tasaisuudellaan ja pystyi kirkastamaan viimeisenä päivänä mitalin värin pronssista hopeaksi. Positiivista oli se, että jokainen purjehtijoistamme pystyi esittämään kauden parasta purjehdustaan juuri näissä karkeloissa! Jokaisen jampan itseluottamus oli rautaa koko kilpailun ajan ja otteet pysyivät taiturimaisina. Pääasiana poikien kanssa pidettiin sitä, että hymy “peffassa” kisataan kokoajan.

Muutenkin meidän koko team toimi erinomaisesti, joukkueenjohto huolehti käytönnön asiat rannassa muiden vanhempien kanssa ja Markko Tapper kertoi minulle tärkeitä virtatietoja koko kisaviikonlopun ajan. Yksi meidän purjehtijoistamme ei vielä päässyt kirkkaimpiin parrasvaloihin, mutta kannattaa laittaa nimi jo nyt korvan taakse. Nimittäin Tommy Stenius 10 v. tulee olemaan vielä kova sana tulevien vuosien koitoksissa.

HSK:n opti kilparyhmä taistelee seuraavan kerran joukkuekilpailuissa syykuun alussa. Sen jälkeen on vielä pari ranking kilpailua, joista purjehtijamme janoavat jo uutta menestystä.

Näistä tunnelmista on mukava jatkaa loppukauteen 🙂

Optien kilparyhmän valmentaja Vili Kaijansinkko