Viikonloppuna ajettiin toinen karsintakisa Turussa ja Hoskin Opti Kilparyhmän tiimi sai 4 arvokisapaikkaa. Pietari Airakorpi purjehti menestyksekkään, tasaisen sarjan nappaamalla karsinnoissa 2 sijan. Valmentaja Vili Kaijansinkko hehkuttaa, “Olemme edenneet tiimin valmennuksessa hienosti ja myrskyvaroitus on annettu”. Karsintojen suurin yllättäjä, Jon Wyers tiimistämme, jäi vain muutaman veneen päähän EM paikasta. Pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin on paikan lunastanut Jon Wyers, Aleksi Tapper sekä Filip Store. Vili toteaa, että ensi viikonloppuna alkaa kotimaan ranking sarja, josta lähdetään hakemaan kärkisijoituksia. Vilin mukaan tiimihenki on hyvä ja purjehtijat ovat kehittyneet valtavasti.

Karsintamenettely optimistijollan arvokisoihin on muuttunut. Tänä vuonna toteutettiin ensimmäinen arvokisakarsinta uudella systeemillä. Karsintakilpailuja on kaksi perättäisinä viikonloppuina toukokuun alussa ja lähtöjä yhteensä 12 kpl. Karsinnat järjestivät BS ja TPS. Meille tämä sopi hyvin Vili toteaa. Olemme ottaneet vauhtia Gardan leiriltä viikolla 11 ja sen jälkeen osallistuneet kahteen ulkomaiseen kilpailuun ennen kotimaan karsintoja. MM kisat purjehditaan tänä vuonna Santo Domingo, Dominikaaninen tasavalta ja PM kisat Pärnussa.