HSK:n Aku Tapper ainoana suomalaisena palkinnoille Garda-järven regatassa

Pääsiäisenä purjehdittiin Gardajärvellä Italiassa perinteinen neljä-päiväinen optimistijolla regatta, joka tänä vuonna pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan maailman suurimpana yksinpurjehdittavien luokkien regattana.

Kisaan osallistui yhteensä yli tuhat optimistijolla purjehtijaa 40:stä eri maasta. 12-15 -vuotiaiden sarjassa osallistujia oli yli 800 ja alle 12-vuotiaiden sarjassakin 260 purjehtijaa.

HSK:lta alle 12 -vuotiaiden sarjaan osallistui vain Aku Tapper (10-v), joka ylsi ajoittain kovissakin tuulissa kisatussa regatassa 5. sijalle ja pääsi näin ensimmäistä kertaa pokkaamaan palkinnon kansainvälisestä kilpailusta. Voitto meni tällä kertaa Italiaan.

12-15 -vuotiaiden sarjaan osallistui suomesta lähes 50 purjehtijaa, joista neljä edustaa HSK:ta. Paras suomalainen oli Juho Kotiranta sijalla 33. Hoskilaisten sijoitukset olivat Pietari Airakorpi 169., Aleksi Tapper 256., Filip Store 349. ja Jon Wyers 634. Viime vuoden tapaan voitto meni taas Turkkiin, kun Omer Isik vei voiton yhden pisteen marginaalilla ennen Italian Patrick Zeniä.