HSK:n valmennuspolku tuottaa tulosta, neljä hoskilaista purjehtijaa Olympialaisiin!

Purjehdus tulee edustamaan ilahduttavan suurta osaa Suomen edustusjoukkueessa Lontoon Olympiakisoissa.

Suomella on purjehduksessa seitsemän maapaikkaa ja näissä yhteensä yksitoista purjehtijaa. HSK neljällä purjehtijalla kolmessa eri luokassa on vahvimmin edustettu seura Suomen kisajoukkueessa. Kun vielä muistamme, että nuorissa meillä on tulossa uusia huippupurjehtijoita tuleviin suurkisoihin, voimme olla ylpeitä HSK:n kilpapurjehtijoista.

Hoski onnittelee purjehtijoita ja valmentajia sekä taustajoukkoja hienosta työstä.

Alla valmennuspäällikkö Petri Leskisen kommentit olympiaprojektien tässä vaiheessa:

Kaikki neljä Hoskilaista purjehtijaa, jotka tosissaan tavoittelivat paikkaa Lontoon olympialaisiin, ovat myös saavuttaneet tavoitteensa ja paikan ensi kesän kisoihin. Viime joulukuun MM:ssä ensimmäisenä paikkansa varmisti purjelautailija Tuuli Petäjä, sitten Joonas ja Niklas Lindgren 470-luokassa ja nyt Mikaela Wulff Miamissa naisten Match race luokassa Silja Lehtisen kipparoimassa veneessä.

Valmistautuminen elokuun olympialaisiin tapahtuu kaikkien osalta omien suunnitelmien mukaan, yhdessä ulkomaalaisten harjoittelukumppaneiden kanssa ja toisiaan nämä purjehtijat näkevätkin vain kansainvälisissä kisoissa ja satunnaisesti kotivesillä harjoitellessaan.

Tärkeintä menestymisen kannalta tulee olemaan voitontahto. Kaikki kilpailijat ovat teknisesti ja taktisesti erittäin taitavia, joten mitaleiden kohtalo ratkaistaan henkisellä tasolla. Ne urheilijat, joilla on aikaisempaa menestystä arvokisoista, ovat usein olympialaisissakin vahvoilla, mutta kuten urheilussa aina, yllätyksillekin on sijansa…