Nuorten kilpapurjehdusvalmennuksen toimintasuunnitelma 2016

Kilpavalmennustoimikunta toimii HSK:n kilpailutoiminnasta vastaavan ensimmäisen varakommodorin alaisuudessa ja tiiviissä yhteistyössä junioritoimikunnan kanssa. Valmennusohjelmaa valvoo seuran päävalmentaja.

Tavoite

Toimintasuunnitelman tarkoituksena on luoda puitteet tavoitteelliseen ja määrätietoiseen harjoitteluun ja valmentautumiseen, joka johtaa purjehtijan menestymiseen sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla, ja sitä kautta purjehtijan pääsyn SPV:n nuorten harjoitusryhmiin/maa-joukkueeseen. Lisäksi pyritään varmistamaan riittävän korkeatasoinen valmennus Junioritoimikunnan alaisuudessa toimiville Optimistijollien eri ryhmille, jotta Opti Race – ja Opti Ranking-ryhmiin saadaan vuosittain nuoria, osaavia purjehtijoita.

olympiapolku

Yleisesti purjehtijoiden ohjelmaan kuuluu viikoittaiset harjoitukset; talvikaudella fysiikka/kunto-harjoitukset ja kesäkaudella purjehdus- ja fysiikka/kuntoharjoitukset. Lisäksi purjehtijat osallistuvat leiritykseen sekä Suomessa että ulkomailla. Kotimainen ranking-sarja, SM-kilpailut ja kansainväliset kilpailut kuuluvat jokaisen ryhmän ohjelmaan. Arvokilpailuihin osallistutaan karsintatulosten mukaan (etenkin optimistijollat, paikkoja rajoitetusti). Valmentajat laativat kullekin ryhmälle yksityiskohtaisen ohjelman yhdessä purjehtijoiden ja vanhempien kanssa budjettiraamiin sovitettuna. Ohjelmat hyväksytetään päävalmentajalla ja kilpavalmennustoimikunnalla. Eri ryhmien ohjelmat pyritään sovittamaan yhteen mahdollisuuksien mukaan.