Kevätretki Örön linnakesaarelle 31.3.-2.4.

Merihenkinen kevätretki aloitetaan bussilla Kasnäsiin, josta jatketaan Wilson Charterin yhteysaluksella ja majoitutaan Örö Hotelliin. Opastetuilla saarikierroksilla tutustutaan luontoon, varuskuntahistoriaan, tykkeihin ja kasemattiin. Rantasaunakin lämpiää. www.visitörö.fi Lisätiedot ja ilmoittautumiset: mjae.pellikka@kolumbus.fi

Helatorstain eskaaderi Etelään tai Itään, toukokuun 25.-28.

Kotoinen kansallispyhämme on taas melko myöhään. Kimppapurjehdusten kohteina voisivat olla Viron pohjoiset satamapaikat; Vergi, Viinistu, Kaberneeme, Prangli, Naissaar, Lohusalu, Dirhami ja Kärdlan uusi satama sekä Tallinnan neljä eri satamaa. Myös uusi yhteinen ”30 Miles”-vierassatamien kunnostushanke kannustaa Itään; Porvoo, Loviisa, Keihässalmi, Kotka, Tervasaari ja Klamila sekä Lennusadam, Kelnase (Prangli), Leppneeme, Eisma, Narva-Joesuu ja Narva. On syytä muistaa, että Virossa ei tunneta helatorstaita ja ehkä vain Tallinnan satamat ovat auki näinkin aikaisin?

KMK – HSK yhteistoimintaa kesäkaudella

Jatketaan jo yhdeksättä kesää vastavuoroista retkisatamien käyttöoikeutta Kungliga Motorbåt Klubbenin, KMK:n kanssa. Tukholman lähistöllä Högböten upea retkisaari on tilan salliessa käytettävissä 1-2 veneelle kahden yön vierailuille. Saaren keskiosassa sijaitsee toimistorakennus, jossa käydään ilmoittautumassa ja samalla voidaan suorittaa saaren palveluista perittävät kohtuulliset maksut. Vastavuoroisesti omat retkisaaremme ovat KMK:n käytettävissä. Useita Hoskin veneitä on jo vieraillut Högbötella, mutta vain harva KMK:n vene on löytänyt esim. Ormikselle. Sopimukset on julkaistu molempien seurojen tiedotteissa, HSK vuosikirja 2015 s. 72-73.  www.kmk.a.se

Kalev ja Pärnu Jahtklubi – HSK yhteistoimintaa kesäkaudella

Pyritään järjestämään Viron molemmille ystävyysseuroillemme mahdollisuus rajatuilla venekunnilla vierailla kotisataman lisäksi myös retkisaarissamme. Vastavuoroisesti Piritassa käydessä kannattaa soittaa ennakkoon Kalev Jahtklubille: Sadamakapten Ado Tikerpäe +372 53 010450. KJK tarjoaa laajennuksen jälkeen edullisesti suojaisia vieraspaikkoja, aitoa pursiseuratunnelmaa, saunat ja tasokkaat ravintolapalvelut. Lomapurjehduksella samanlaisia etuja on saatavilla Pärnussa. www.kjk.ee ja www.jahtklubi.ee

CA 2017 Rally Kuressaaresta Tallinnaan 23.6.-2.7. ja osittain Hoskille

Heinäkuun alkupuolella vastaanotetaan ja tutustutaan Cruising Associationin muutamiin CA-venekuntiin, jotka mahdollisesti jatkavat Tallinnasta Pohjoiseen. Jotkin veneet saattavat vielä paluumatkoillaan liittyä ICCY Riga saattueisiimme. www.theca.org.uk

Kesälomaeskaaderi heinäkuussa?

Toimikunta pyytää jäsenistöltä ehdotuksia sopivasta kohteesta ja matkan vetäjistä. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla Riianlahden kierros, yhdessä ICCY tapaamiseen lähtijöiden kanssa. Matkaveneilyn klubi-illoissa tiedotetaan asian etenemisestä ja jatketaan suunnittelua.
matka-posti@hoski.fi

ICCY 2017 Riga, heinäkuun 24.-28.

International Council of Cruising Yachts, ICCY:n jo 36. tapaaminen on Riian Andrejosta Marinassa, Daugava (Väinä) -joen suistossa. Latvian 0,7 milj. asukkaan pääkaupungissa on paljon nähtävää, mm. Hansan vanhakaupunki, Zeppelin hallit, moninaista arkkitehtuuria ja 30 km pitkä Jurmalan hiekkaranta. Monipuolisessa ohjelmassa mm. lippuseremoniat, sightseeing jokialuksella, bussikierroksia rannikolle ja sisämaahan, gaalaillallinen ja päätösbrunssi.

Latvia on nyt ensimmäistä kertaa mukana ICCY toiminnassa, joten uusi pääsihteeri Joni Nuorivaara apunaan KJK:n Ain Roosma ovat työllistyneet uusien kontaktien luomisessa ja käytännön järjestelyissä.

Yhdessä SPV:n kanssa avustetaan pienryhmiä sekä meno- että paluumatkalla Viron rantojen ja Väinameren kautta ympäri koko Riianlahden, jossa löytyy kolme eksoottista saarta ja tusinan verran mielenkiintoisia satamapaikkoja. Tästä on hyötyä ensikertalaisille, jotka voivat parhaimmillaan tehdä mukavan kesälomakierroksen uusilla lähivesillä.

ICCY tapaamiset ovat avoimia kaikille järjestäytyneille veneilijöille, joten matkalle lähtee myös muiden seurojen veneitä ja naapurimaistakin saadaan matkaseuraa. Saattueet on helppo tunnistaa isosta ICCY tapahtumaviiristä. Riika on ollut monella jo mielessä, joten nyt kannattaa lähteä kokemaan uutta ja erikoista, kun isäntämaan edustajat ovat avaamassa sellaisiakin ovia joita ei yksin edes osaisi löytää. Aiempia ICCY kertomuksia voi lukea vuosikirjoista 2003, -05, -11, -12, -14, -15 ja -16.  www.iccy.org

Avoin ICCY Riga tiedotustilaisuus HSK:n Klubitalolla torstaina 9.3. klo 18

International Council of Cruising Yachts pitää avoimen tiedotus- ja valmennustilaisuuden, jossa esitellään ICCY 2017 Riga tapaamista ja kerrotaan ICCY:n taustatietoja. Karttojen ja satamakirjojen avulla tutustutaan Viron ja Riianlahden maantieteellisesti erilaisiin vesiin ja satamapaikkoihin. Estonian Cruising Guide ja Harbours of the Baltic States satamakirjat ovat jo ennakkoon suositeltavia matkaevästyksiä (John Nurminen Marine). Tarjoilun ennakoimiseksi pyydämme ilmoittautumaan viikkoa ennen: kalevi.westersund@hoski.fi

OrmisJippo, elokuun 12.

OrmisJippo perhepurjehduskilpailun startti on perjantaina klo 16, jotta tuulta riittäisi maaliin saakka. Erityisillä Jippo-säännöillä houkutellaan hauskaan kilpaan koko perhe; lapset, anopit ja kotieläimet. Luontopolku on viritetty kaikenikäisille. Lapset palkitaan mitaleilla ja he suorittavat myös lipunlaskun. Tarjoilua on seuran puolesta.

Venetsialaiset, elokuun viimeisenä lauantaina 26.8.

Omatoimiset lyhtyjuhlat järjestetään sekä Ormiksella että Risukossa, jo 17. kertaa tuplina.

Baltic Sea Cruising Network, BSCN 12th Conference in Poland

Itämeren matkaveneilyliittojen ja -yhteisöjen asiantuntijat kokoontuvat jo kahdettatoista kertaa. Useful Information -tietopaketit 11 maan erilaisista veneilyolosuhteista on jo julkaistu eri maiden liittojen ja myös HSK:n kotisivuilla. Pomerania Sailing Association isännöi kokousta ja SPV:n lisäksi HSK on edustettuna maan johtavana cruising seurana.

Välimeren lomapurjehdukset keväällä ja syksyllä

Rohkaistaan jäseniämme jatkamaan veneilykauttaan molemmista päistä ja laajentamaan veneilyalueitaan. Ensikertalaisille soveltuvat hyvin SPV-liiton kevät- ja syyspurjehdukset sekä PORY:n purjehduskurssit. Myös 1-3 veneelle voidaan räätälöidä matkoja, kipparilla tai ilman. Uudella Boat-On-Line hakukoneella on helppo löytää oma unelmamatkansa. Vastuullinen järjestäjänä on OnSail / TravelOn Matkat Oy. www.onsail.fi ja www.spv.fi

Klubi-illat perjantaisin: 13.1. ja 3.3. sekä marraskuun 10.

Jatketaan suosittuja omatoimisia klubi-iltoja perjantaisin. Aluksi löylytellään molemmilla saunoilla ja ohjelmat alkavat Iso Pässi -salissa klo 19. Alkuvuoden aiheina mm. PJK 110 v. juhlat, ICCY Rostock ja Merikarhueskaaderi Gdanskiin, jne. Myös jäsenten kesämatkoista olisi mukava nähdä esityksiä. Kaikissa illoissa tarkennetaan myös tulevan kesän tapahtumia, mm. Helaeskaaderi ja ICCY Riika. Syksyllä jatketaan perinteisillä nostalgia aiheilla, nyt uuden Perinnetoimikunnan johdolla.

Koulutus ja kurssit

Toimikunta haluaa muistuttaa kaikkia hoskilaisia pitämään huolta veneilytaidoistaan. Uusi Koulutustoimikunta voi aktivoitua veneilyharjoittelulla. Pyritään järjestämään yhteiskäynti Lohjan meripelastuskeskukseen. Järjestetään solmukurssi Hoskilla ja aikuisille ”kokeile jollaa” -päivä. Satamassa toimii neljä purjehduskoulua; Abrego, Kesäpurje, Sea Lady Sailing ja Wilhelmina Sailing. Lisäksi kannattaa hyödyntää SPV-liiton veneilykoulutuksia, Navigaatioseurojen kursseja ja naapurimme Pajalahden Veneilykoulun tarjontaa. Matkaveneilytoimikunnan jäsenet opastavat mielellään ja antavat esim. eskaadereilla niiden aihepiiriin liittyvää koulutusta.

Viestintä ja kirjoittelu Hoskilaiseen ja Vuosikirjaan

Purjehdusmatkoista ja matkaveneilyyn liittyvistä tapahtumista kirjoitellaan edelleen aktiivisesti Hoskilainen ja Vuosikirja painotuotteissa sekä kotisivuilla. Pallonkiertäjien blogit, Facebook- sekä WhatsApp- ryhmät ja Instagram ovat Hoskia koskettavia ja kiinnostavia viestintäkanavia. Näiden kanavien kehitystä seurataan kiinnostuneesti ja olemassaoloa kannatetaan lämpimästi. Muistutettakoon kuitenkin, että viimeksi mainitut eivät ole HSK:n virallisia ja moderoituja ryhmiä, vaan jäsentenvälistä vapaamuotoista viestintää.

Matkapurjehdusmerkit

Aktivoidaan ansioituneita matkaveneilijöitä anomaan hyvistä suorituksistaan muistoksi matkapurjehdusmerkkejä. Anomukset voi jättää matkaveneilytoimikunnalle tai hallitukselle Merkkien säännöt molemmilla kielillä Vuosikirjassa 2015 s. 23.

Matkapurjehduksen ja kansainvälisyyden edistäminen

Julkistetaan seuramme venekunnat, jotka ovat parhaillaan kiertämässä maapalloa tai muuten tavallista pitemmillä matkoilla. Tunnistetaan myös aikaisemmat pallonkiertävät. Solmitaan ystävyyssuhteita lähellä ja maailman kolkilla oleviin seuroihin ja yhteisöihin, joissa Hoskin venekuntia on vieraillut. Merkitään sekä vanhat että uudet pallonkiertäjät sekä ystävyys- ja yhteistoimintaseurat Klubitalon aulaan hankitulle isolle kartalle. Rostocker Yachtclub, ROYC tuli tutuksi ICCY 2016 tapaamisen paikallisena isäntänä. www.royc.de

Kansainvälinen yhteistyö

Jatketaan osallistumista kansainvälisiin matkaveneilytapahtumiin ja -kokouksiin. Yhteistä toimintaa on mm. Cruising Association CA, International Council of Cruising Yachts ICCY, Baltic Sea Cruising Network BSCN ja Kungliga Motorbåt Klubben KMK sekä Kalev Jahtklubi KJK ja Pärnu Jahtklubi PJK -yhteisöjen sekä SXK Seglarskolan kanssa.

Tervetuloa mukaan! Lisätietoja toimikunnalta matka-posti@hoski.fi