Search

Helsingfors Segelklubb

Purjehdusta ja veneilyä vuodesta 1899 – Segling och båtsport sedan 1899

Retkisaarten talvi – ohjeita talvikävijöille

Retkisaaret on saatettu talvikuntoon kuluneen marraskuun aikana. Talviveneilijät ovat tervetulleita saariin, mutta saarissa kävijöiltä toivotaan alla olevien saarikohtaisten ohjeiden huomioimista.

Kauden 2021 vieras- ja saunakirjat on toimitettu jo Hoskille vuositilastointia varten. Ainoastaan Ormiksella on uusi vieraskirja käytössä. Jätäthän merkinnän käynnistäsi vaikka paperinpalaselle laiturin punaiseen infokoppiin.

Ormholmen

Vedet on katkaistu saunoilta ja vesiastiat tyhjennetty. Saunoa voi edelleenkin, mutta ota löyly- ja pesuvesi mukaan veneestäsi tai eteläsaunan läheisestä lätäköstä. Tyhjennäthän kaikki vesiastiat saunomisesi jälkeen.

Grillikatoksella on vajaa pullo nestekaasua, joten varaudu siihen, että otat varapullon veneestäsi.

Rishamn

Saunan vesiastiat on tyhjennetty, joten täälläkin löyly- ja pesuvesi mukaan veneestäsi.

Muistathan ennen lähtöäsi katkaista sähköt ohjeiden mukaan.

Hasselholmen

Saunoa voi, mutta ota löyly- ja pesuvesi mukaan veneestäsi. Huomioithan, että vesipumppu ja lämminvesivaraaja on pidettävä pois kytkettynä talvikaudella. Niiden käyttökytkimet on teipattu ”pois päältä”-asentoon.

Koko vesijärjestelmä on tyhjennetty talveksi. Kaikki hanat mökissä, saunalla ja putkistossa pidetään talvella puoliksi auki. Vesien kytkeminen talvella voi rikkoa varaajan tai paisuntasäiliön.

Talvikävijöiden tulee muistaa myös kytkeä sähköt pois mökin seinustalla olevan sähkömittarin painonapista.

Retkisaaritoimikunta kiittää kaikkia kävijöitä kaudesta 2021!

Featured post

Koronarajoitusten vaikutus HSK:n toimintaan

Päivitetty 18.11.2021.

Koko covid-19 -pandemian ajan HSK on järjestelmällisesti noudattanut STM:n, AVI:n, valtioneuvoston sekä muiden viranomaisten antamia koronarajoituksia ja -suosituksia. Pandemia osoittaa jälleen leviämisen merkkejä, mutta tuoreimmat rajoitukset mahdollistavat edelleen järjestää toimintaa ja aukipidettäviä tiloja siten, että poikkeuksia ei talvikauden normaaliin arkeen tarvitse tehdä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kokoontumisrajoitukset huomioiden voimme pitää klubitalon saunoineen sekä muut tilat normaalisti auki. Kuitenkin kaikkien käyttäjien tulee huomioida mahdollisuus turvaväleihin, noudattaa kulloinkin voimassa olevaa maskikehotusta sisätiloissa, pitää huolta käsi- ja muusta hygieniasta ja välttää ehdottomasti liikkumista alueella, jos on flunssa- tai koronaoireinen miltään osin.

HSK seuraa edelleen annettavia ohjeistuksia, ja muuttaa tarvittaessa omia käytäntöjä vastaavasti.

Featured post

Erkka Ansala HSK:n kommodoriksi

Eilen pidettiin Helsingfors Segelklubbin syyskokous, jossa käsiteltiin vuoden 2022 toiminta- ja taloussuunnitelmaa sekä tehtiin henkilövalintoja. Pitkästä aikaa päästiin jakamaan myös kunniamerkkejä.

Istuvan kommodorin Joni Nuorivaaran toimikausi seuran johdossa tuli täyteen, joten seuralle valittiin uusi kommodori, Erkka Ansala. Erkka istuu parhaillaan HSK:n hallituksessa hoitaen talousjohtajan tehtäviä, joten niin seuran toiminta kuin talousasiatkin ovat tulleet hänelle tutuiksi.

Seuran talousjohtajaksi valittiin Ville Salminen, joka toimii tällä hetkellä koulutusjohtajana.

Koulutusjohtajaksi valittiin uutena hallituksen jäsenenä Jesse Pellikka.

Valittujen henkilöiden toimikausi on kaksivuotinen ja alkaa ensi vuoden alusta alkaen.

Muina hallituksen jäseninä jatkavat varakommodorit Perttu Rönkkö ja Olli Niemi, satamajohtaja Tomi Henttinen ja pääsihteeri Jaana Reijonaho.

Toimintaa on ensi vuodeksikin runsaasti suunnitteilla niin kilpapurjehduksen kuin retkisaaritoiminnan ja sataman osalta. Pian ilmestyvässä Hoskilainen 4/2021 -lehdessä esitellään toimintasuunnitelma ensi vuodelle.

Kokouksessa esiteltiin myös tulevia kilpailuja ja tärkeimpiä tapahtumia, joista suurin on ensi vuoden elokuun 18. – 21.8. järjestettävä Uiva venenäyttely HSK:n kotisatamassa.

Jäsen- ja liittymismaksut sekä jäsenille tarjottavat palvelut säilyvät ennallaan – niihin ei tullut korotuksia.

Lisäksi syyskokous antoi valtuuden ottaa tarvittaessa lainaa 35 000 euroa kilpailutoimiston remonttia varten.

Pitkästä aikaa päästiin jakamaan myös huomionosoituksia ansioituneille hoskilaisille.

Vuoden vilkku -kiertopalkinnon sai katsastuspäällikkö Seppo Savikurki, joka on luotsannut seuran katsastustoimintaa vuosikymmenten ajan. Vuoden vilkku -palkinto jaetaan katsastustoiminnassa ansioituneelle henkilölle.

Harmaja-kiertopalkinnon saivat Rishamnin terassin rakennusmestarit Hannu Laurila ja Kimmo Huotari. Harmaja-palkinto myönnetään joko ansioituneille henkilöille, toimikunnalle tai taholle, joka on aktiivisesti tehnyt vapaaehtoistyötä seuran eteen.

Kunniakommodori Börje Nordbergin kiertopalkinnon sai Petteri Stenius, jonka johdolla on vedetty lukuisia seuran purjehduskilpailuja.

Kultaisen matkapurjehdusmerkin saivat Ossi Hakulinen, Hannu Hiilamo, Sari Suomalainen, Eero Pellikka ja Minna Pellikka.

Hopeisen matkapurjehdusmerkin sai Markku Kontio.

Kultainen kilpapurjehdusmerkki myönnettiin Erkki Heinoselle, Sami Laxmanille, Erkki Lempiäiselle, Perttu Monthanille, Kirsikka Räisäselle, Mikko Räisäselle ja Perttu Rönkölle.

Hopeinen ansiomerkki myönnettiin Vicke Ruokolahdelle, Juha Siveniukselle ja Teuvo Väntäselle. Myös seuran toimistopäällikkö Anne Jäntti palkittiin hopeisella ansiomerkillä.

Kutsu syyskokoukseen – Kallelse till höstmöte

Helsingfors Segelklubb ry:n syyskokous pidetään HSK:n Klubitalon Iso Pässi-salissa keskiviikkona 24.11.2021 klo 18.00.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen syyskokouksessa käsiteltäviksi määräämät asiat sekä enintään 35.000 euron lainanottovaltuutuksen myöntäminen hallitukselle kilpailutoimiston remonttia varten.

Kokoukseen osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan maanantaina 22.11.2021 klo 16.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen toimisto@hoski.fi.

Kokousmateriaali lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Materiaali on myös noudettavissa toimistosta maanantaista 22.11.2021 lähtien.

Kokoukseen voi osallistua myös etänä. Ilmoittautuneille lähetetään etäkokousohjeet sekä osallistumislinkki yhdessä kokousmateriaalin kanssa.

Hallitus

Helsingfors Segelklubb ry:s höstmöte hålls i HSK:s Klubbhus, mötesrummet Stora Bässen, onsdagen 24.11.2021 kl. 18.00.

På mötet behandlas de i stadgarna föreskrivna ärenden för höstmötet samt fullmakt för styrelsen att uppta lån på högst 35.000 euro för reparation av tävlingskansliet.

Medlemmar som ämnar delta på mötet ombeds att anmäla sig via e-post till adressen toimisto@hoski.fi senast måndagen 22.11. kl. 16.00.

Mötesmaterialet skickas till de anmälda via e-post efter att anmälningstiden utgått.
Materialet kan även hämtas från kansliet fr.o.m. den 22.11.2021.

Deltagandet på mötet kan även ske på distans. Distansmötesinstruktionerna och länken skickas till de anmälda tillsammans med mötesmaterialet.

Styrelsen

Kenttävesi suljettu maanantaina 8.11.

Lähestyvän viileän jakson johdosta kenttävesi on suljettu talveksi. Tarvittaessa voit noutaa vettä eteläkentällä kerhotalon terassin länsipuolella olevasta hanasta ja pohjoisessa huoltorakennuksen lämmönjakohuoneen oven viereisestä hanasta.

Kuivaushuoneen siivouspäivä 22.11. – hae sitä ennen pois henkilökohtaiset tavarasi

Kuivaushuone siivotaan maanantaina 22.11. Siivouksen ajaksi (8 – 16)
on kuivaushuoneesta haettava henkilökohtaiset tavarat pois.

Mikäli siivouspäivänä kuivaushuoneesta löytyy tavaroita ne poistetaan.
Arviolta alle 20 euron suuruiset tavarat hävitetään ja loput toimitetaan
jollakonttiin. Jollakontissa kesästä asti omistajaa odottaneet löytötavarat
hävitetään.

Toimisto suljettu loppuviikon

Toimistomme on suljettu loppuviikon. Sähköposteihin tai puhelimeen ei myöskään voida vastata tänä aikana.

Vaalitoimikunnan esitys syyskokoukselle

HSK:n vaalitoimikunta ehdottaa hallituksen jäseniksi seuraavia henkilöitä erovuoroisten tilalle vuosille 2022 – 2023:
• Kommodori Erkka Ansala
• Talousjohtaja Ville Salminen
• Koulutusjohtaja Jesse Pellikka – uusi henkilö hallituksessa

Valnämnden föreslår följande personer som styrelsemedlemmar i stället för dem som är i tur att avgå för åren 2022 – 2023:
• Kommodor Erkka Ansala
• Ekonomichef Ville Salminen
• Skolningschef Jesse Pellikka – ny

Retkisaarten syystalkoot

Vaikka purjehduskausi jatkuu vielä, valmistaudutaan retkisaarissa jo syksyyn ja tulevaan talveen. Tule siis nauttimaan syksyisistä saariviikonlopuista ja samalla laittamaan kanssamme saaret syyskuntoon. Luvassa on mukavaa yhdessäoloa pienten kunnostustöiden merkeissä saunoilla, laitureilla ja grilleillä. Tarjolla on jokaisen kunnolle ja osaamiselle soveltuvia isäntien ja emäntien osoittamia tehtäviä pienryhmissä. Talkoiden päätteeksi tarjotaan herkullinen talkooateria juomineen. 

Syystalkoot järjestetään Risukossa 18.9. ja Ormiksella 25.9.  

Kaikki joukolla mukaan!

Rishamnin ja Ormholmenin isännät ja emännät 

Nostoaikojen varaaminen -myös oma nosto!

Veneiden yhteisnostot järjestetään tiistaisin ja lauantaisin kalenterissa ilmoitettuina päivinä molemmilla kentillä autonosturi APV Kuljetus/Pauli Kinnusen toimesta alle 12.000 kg veneille.

Muista varata myös oma nosto, jotta saamme tiedon toimistoon!

Varaathan nostosi hyvissä ajoin alla olevan sivun kautta:

Varaa nostoaika

Huom! Muistathan noutaa tämän vuoden sopimusnumerotarrat toimistosta.

Satamakapteeni
Kari

Powered by WordPress.com.

Up ↑