Search

Helsingfors Segelklubb

Purjehdusta ja veneilyä vuodesta 1899 – Segling och båtsport sedan 1899

Tervetuloa osallistumaan 15.4.2023 kello 12:00 lipunnostoon ja sen jälkeen merelliseen huutokauppaan

Klubitoimikunta järjestää 15.4.2023 lipunnoston yhteydessä superhauskan huutokaupan meriaiheisista ja veneilyyn liittyvistä tavaroista. Lahjoituksia huutokauppaan otettaan vastaan ja niitä voi toimittaa Annelle toimistoon pe 14.4.2023 asti (toimistoaikana kts. Hoskin nettisivuilta http://www.hoski.fi/yhdistys/yhteystiedot) tai huutokauppa päivänä klubitalolle.

Meri-VHF -kurssi

Mitä kuuLuu? – kysyi muinoin Neil Armstrong luurangolta, kun tapasi tämän kuussa.

Kaikki kuuluu, kun on VHF-radiolaitteet veneessä, niiden tekniikka toimii ja radioaseman hoitajalla on vaadittavat radioasiakirjat (pätevyystodistus, radiolupa) sekä radioliikennekäyttäytyminen hallinnassa. Kurssin jälkeen oma ja kanssaveneilijän turvallisuustaso on jälleen hitusen paremmalla tolalla.

HSK järjestää jäsenilleen meri-VHF- kurssin HSK:n toimiston luentotilassa sekä Isossa Pässissä seuran Klubitalossa ma 17.4. ja ma 24.4. klo 17.30 – 21.00. Kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole SRC-tutkintoa.

Tentti järjestetään ke 26.4. klo 17.30 – n. klo 20.30 Isossa Pässissä.

Hyväksytysti suoritetun tentin jälkeen saat kansainvälisen meriVHF luvan (rannikkolaivurin radiotutkinto/SRC-tutkinto).

Mukaan mahtuu 12 kurssilaista ilmoittautumisjärjestyksessä.  Ilmoittautumiset viimeistään ti 11.4. mennessä toimisto@hoski.fi, viitteeksi VHF-kurssi23.

Materiaaliin voi tutustua ennakolta:
www.traficom.fi

  • LIIKENNE
  • viestintä
  • veneily
  • veneturvallisuus
  • veneilijöiden radioluvat…

Juha Lahti
050 533 7763
juha.e.lahti@gmail.com

Hyppää mukaan!
Gastista hyvän sään kippariksi
HSK veneilijän peruskurssi, kevät 2023

Kurssi on tarkoitettu veneilyharrastusta aloittavalle tai kokemusta jo hankkineelle HSK:n jäsenelle, jolla on vene käytettävissä. Kurssilla kartutetaan veneilyn perustaitoja ja -tietoja. Tämä Suomen Purjehdus- ja Veneilyliiton (SPV) Veneilijäkurssia vastaava oppimiskokonaisuus antaa valmiudet turvalliseen itsenäiseen harjoitteluun suojaisilla vesialueilla hyvissä olosuhteissa. Kurssi vahvistaa hallinnan tunnetta veneillessä.

Continue reading ”Hyppää mukaan!
Gastista hyvän sään kippariksi
HSK veneilijän peruskurssi, kevät 2023″

Lämmönjakelukeskeytys

Torstaina 2.2. 08:00-18:00 välillä Helen suorittaa lämmönjakelun huoltotöitä Vattuniemessä. Huoltotöiden aikana kotisatamassa on lämpimän käyttöveden ja lämmityksen katko. Kylmää vettä voi käyttää normaalisti.

Saunatilojen pintojen kunnostus

Saunatilojen pintakäsittely on valmistunut tänään perjantaina 20.1. Pintakäsittelyaineet ovat vahvoja kemikaaleja ja niiden pitää saada kuivua 24 tuntia työn valmistumisen jälkeen.

Saunat ja kuivaushuone ovat taas käytössä sunnuntaina 22.1.

Saunatiloissa remontti 16.-20.1

Sauna- ja kuivaushuonetiloissa tehdään pintojen kunnostus- ja huoltotyötä tämän viikon ajan. Työssä käytetään voimakkaita kemikaaleja ja esimerkiksi lattialaattoja liimataan uudestaan. Tiloihin ei voi mennä remontin aikana.

Matkaveneilyn klubi-ilta perjantaina 3.2.2023

Tervetuloa vanhat ja uudet jäsenet uuden kauden avaavaan klubi-iltaan!

Ohjelma alkaa Klubitalon Iso Pässi -salissa klo 18.

Illan pääaiheena on s/y Sundance II:n aurinkoinen perhepurjehdus Hoskilta Karibialle ja takaisin 2021–2022. Tällä matkalla sattui ja tapahtui !

Lisäksi kerromme Helatorstain (18.-19.5) eskaaderista Viron Naissaareen sekä muista 2023 matkaveneilyn tapahtumista.

Klubitalon saunat ovat lämpiminä iltapäivästä alkaen ja mereen voi pulahtaa satama-altaan talviuintipaikalla. Sauna- ja muut illanviettojuomat mukaan!

Matkaveneilytoimikunta

Kaarle Tapperille EM-pronssia

Kaarle Tapper purjehti upeasti pronssia Ranskassa järjestetyissä ILCA-luokkien EM-kilpailuissa. Kaarle lähti finaalipäivään kolmannelta sijalta ja purjehti finaalilähdössä viidenneksi, varmistaen pronssimitalinsa.

”Sain hyvän lähdön ja homma oli heti niin sanotusti hanskassa. Alussa tuli oltua vähän liian keskellä rata-aluetta, mutta sain kaksi hyvää myötätuuliosuutta ja olin viidentenä maalissa. Pronssi varmistui, joten kyllä täytyy olla tyytyväinen”, Kaarle Tapper kertoi rannassa.

Continue reading ”Kaarle Tapperille EM-pronssia”

Kenttävesi

Viileämmät säät alkoivat ja tänään kytkettiin kenttävesi pois päältä. Pohjoiskentällä vettä saa tarvittaessa huoltorakennuksen itäseinän letkusta ja eteläkentällä saunaterassin letkusta.

Powered by WordPress.com.

Up ↑