Kevään runkokatsastusillat ovat 6.4., 12.4., 19.4 ja 4.5.

Runkokatsastuksen suorittaminen

Veneenomistaja varaa haluamansa katsastusillan HSK:n varauskalenterista. Varauksen yhteydessä annetaan veneen nimi, omistajan nimi, säilytyskenttä ja puhelinnumero, jonka tulee olla katsastusiltaan saapuvan puhelin. 

Katsastusiltaa edeltävänä  päivänä (vähintään yksi päivä ennen) veneenomistaja käy veneellä. Avaa kaikki luukut joiden takana on läpivientejä ja kölin kiinnitys ja poistaa tiellä olevat varusteet. Omistaja avaa kaikki venttiilit ja sulkee ne sitten ja poistuu veneeltä (lukitsee kulkuluukun). Ideana on tarkistaa toimiiko venttiili, jos  toimii, jää venttiili kiinni.
jos ei toimi, voi venttiili jäädä auki joka huomataan, tai jäädä kiinni, mikä ei ole kuitenkaan turvariski.
Katastusiltana veneilijä tulee 17:30 – 18 toimiston edustalle ja saa keltaisen viirin. Veneelle mentyään hän kiinnittää portaat tukevasti, avaa kulkuluukun (ei mene veneeseen) ja siirtyy sitten viirin kanssa pääkäytävälle odottamaan katsastajaa.
Katsastaja suorittaa katsastuksen:  tekee ulkopuolen tarkastuksen ja siirtyy veneeseen tekemään sisäpuolen tarkastuksen.
Tarkastuksen jälkeen hän  tekee merkinnän omaan listaansa, täyttää runkokatsastuspöytäkirjan, jonka jättää veneeseen ja kertoo veneenomistajalle, että veneen voi lukita. Veneen mahdolliset puutteet merkitään pöytäkirjaan
Runkokatsastus on näin tehty.

Veneilijä joka ehtii paikalle ennen klo 18, voi käydä avaamassa veneensä jo etukäteen. Jotta tarkastus lähtisi heti käyntiin, aloitetaan avoimena olevasta veneestä kummallakin kentällä. Muuten katsastus suoritetaan sijaintijärjestyksessä, ettei katsastajalle tule turhaa edestakaista liikuntaa.

Veneilysturvallisuustoimikunta