OHJETTA ON MUUTETTU 8.10. TARKISTA TIETOSI !

Koska keväällä 2021 on odotettavissa kaksinkertainen määrä runkokatsastettavia veneitä, pidetään kolme runkokatsastusiltaa vielä nyt syksyllä. On toivottavaa, että mahdollisimman moni katsastuttaisi veneensä jo syksyllä. Runkokatsastusillat ovat  12.10., 19.10. ja 26.10.

Runkokatsastuksen suorittaminen

Veneenomistaja varaa haluamansa katsastusillan HSK:n varauskalenterista. Varauksen yhteydessä annetaan veneen nimi, omistajan nimi, säilytyskenttä ja puhelinnumero, jonka tulee olla katsastusiltaan saapuvan puhelin. 

Katastusiltana veneilijä tulee klo 18 toimiston edustalle ja saa keltaisen viirin. Veneelle mentyään hän kiinnittää portaat tukevasti ja avaa luukut, joiden takana on sulku(ja), sekä siirtää tiellä olevat varusteet sivuun. Tämän jälkeen hän poistuu veneestä ja kiinnittää keltaisen viirin pukkiin tai veneeseen käytävälle näkyvään paikkaan ja jää odottamaan katsastajaa.

Katsastaja tulee veneelle, tekee ulkopuolen tarkastuksen ja siirtyy veneeseen tekemään sisäpuolen tarkastuksen. Tarkastuksen jälkeen hän antaa runkokatsastustodistuksen ja tekee merkinnän omaan listaansa.
Runkokatsastus on näin tehty. VENEEN OMISTAJA TOIMITTAA TODISTUKSEN KERHON POSTILAATIKKOON POISTUESSAAN SATAMASTA.
Niin halutessaan hän voi otattaa kopion toimistossa.Tiedot syötetään toimiston järjestelmään todistusten pohjalta ja katsastajan lista toimii  BackUp:pina

Veneilijä joka ehtii paikalle ennen klo 18, voi käydä valmistelemassa veneensä jo etukäteen. Ja jotta tarkastus lähtisi heti käyntiin, aloitetaan valmiina olevasta veneestä kummallakin kentällä. Muuten katsastus suoritetaan järjestyksessä, ettei katsastajalle tule turhaa edestakaista liikuntaa.

Koska näinä aikoina on jo hyvin pimeää, tulee veneilijän huolehtia että paikalla on riittävästi valoa. Toimiva katsastusvarustus kyllä riittää.

Veneilysturvallisuustoimikunta