Syksyn nostot on tehty – tosin vielä muutama vene sinnittelee talvisessa satama-altaassamme. Seuraavassa kooste tämän vuoden laskuissa ja nostoissa kokeillusta uudistetusta toimintamallista.

Tämän syksyn nostoissa laajennettiin jo keväällä kokeiltua ”tuplanosto menetelmää”. Perinteisen Sjöman ”ison nosturin” rinnalla käytettiin Pauli Kinnusen ”autonosturin” palveluja. Ison nosturin etuna on kapasiteetti – pystyy nostamaan erikokoisia veneitä kymmenien metrien matkalta yhdestä pisteestä. Autonosturin etuja kokeilun perusteella on joustavuus, tekemisen tarkkuus ja myös pienempi määrä käsiä riittää veneen liikuttamiseen. Neljän yhteisnostokerran perusteella nostotahti on molemmilla vaihtoehdoilla sama. Vesillelaskussa ”iso nosturi” on nopeampi.

Toinen uusi piirre toiminnassamme oli, että myös ”omaan nostoon” piti ilmoittautua etukäteen. Suuri enemmistö omaksui muutoksen kiitettävällä tavalla! Telakointiin ilmoittautui noin 2/3 ohjeiden mukaisesti etukäteen omaan nostoonsa kotisivujen kautta. Jäljelle jääneestä kolmanneksestakin suuri osa soitti suoraan allekirjoittaneelle tai toimistoon ja ilmoitti näin nostosuunnitelmansa. Muutos tehtiin, jotta meillä olisi riittävästi aikaa etsiä pukkisi ja paikka sille.

Jo kunnioitettavaan ikään päässyt tietojärjestelmämme ei täysin tukenut uutta toimintamallia. Anteeksipyyntö järjestelmän osittain hitaasta toiminnasta, epäjohdonmukaisesta näkymästä ja kommunikoinnista, jota tapahtui syksyn aikana. Tavoitteena on uudistaa ensi talven aikana tietojärjestelmiämme tältä osin.

Talvisäilytystarroja ei tänä syksynä lähetetty postitse, niitä on vielä runsaasti noutamatta toimistolta. Mikäli omasi puuttuu, niin käy hakemassa ja liima se pukkiisi ja mastoosi. Varmista samalla, että pukissasi näkyy veneesi nimi.

Saamamme palaute on ollut selkeästi positiivista uudesta toimintamallista. Ensi vuoden aikana toimintamallia tullaan kehittämään tämän vuoden kokemuksien perusteella. Voit myös antaa palautetta ja ideoita allekirjoittaneelle talven aikana.

Onnistunutta telakointikautta,

Kari