Nostalginen klubi-ilta perjantaina 15.11.2019

  • klubitalon saunat ja Iso Pässi -sali
  • naisten ja miesten saunat iltapäivästä alkaen
  • ohjelmat klo 19 alkaen
  • saunakassit ja omat eväät mukaan
  • Blue Peteristä voi ostaa mukaan esim. HSK Juhlaolutta

Perinnetoimikunta on jälleen haalinut runsaasti historiallista materiaalia.

Aluksi katsotaan musiikillinen kuvakooste Iso Pässi saaresta (1924-1958) ja sen upeasta klubipaviljongista.

Toiseksi vanhin jäsenemme Marita Stenbäck (liittynyt 1943) asui nuoruutensa Iso Pässi saarella, isänsä satamakapteeni Sigurd ”Sigge” Sjölundin perheessä. Myöhemmin 1960 -luvulta lähtien hän vietti kesiään ”Siggen mökissä” Vattuniemenkarilla, nykyisen metsikön keskellä. Mökki purettiin 1990 -luvun puolivälissä.

Marita tulee tilaisuuteen luovuttamaan isänsä käyttämän HSK:n perälipun, joka usein liehui myös purjehduslautakunnan tapahtumissa.

Kunniakommodori Ted Gröndahl haastattelee Maritaa hänen muistoistaan 1930 -luvulta alkaen.

Studio Rappari on lisäksi työstänyt historiallisia kaitafilmejä 1970 -luvulta, joiden kuvaajana on luultavasti ollut seuran monitoimimies ja klubi-isäntä Stig ”Stickan” Wiksrtöm.

Tuolloin veneet olivat usein vielä puuta ja miehet rautaa, ainakin rouva Strömin ”Riemuliiteri” klubipaviljongissa, joka valmistui 1960 nykyisen toimistorakennuksen kohdalle.

Vattunokka HSK:n jo neljäntenä satamapaikkana oli vielä varsin pieni ja vaatimaton. Uusina retkisaarina olivat Mellankobben, ”Mellis” (1971) ja Ormholmen, ”Ormis” (1977).

Paljon tehtiin talkootöitä ja filmeillä esiintyykin monia aikalaisia.

Vanhempia jäseniämme pyydetäänkin nyt tulemaan hauskaan iltaan muistelemaan ja tunnistamaan henkilöitä ja tapahtumia. Nuoremmat puolestaan saavat oivan katsauksen Hoskin 120 vuoden kehityksestä.

Ennakkoon voi nostalgiaan tutustua HSK 1899-1999 satavuotishistoriikista.

Tervetuloa vanhat ja uudet jäsenet hauskoihin klubi-iltoihin!