Veneen kaasuvarustus tulee vakuutusyhtiöiden ohjeen mukaan tarkistuttaa viiden vuoden välein sertifioidulla kaasutarkastajalla. Veneenomistajan tulee tarkastaa kumiletkut vuosittain taivuttelemalla niitä ja katsoa, ettei pykimistä esiinny. Pykivät letkut tulee vaihtaa.

Tänä keväänä kokeillaan järjestelyä,  jossa  kaasutarkastajamme  Jukka Majapuro katsastaa kaasulaitteiston  veneen vesillelaskupäivänä. Iltapäivällä laskettavat veneet  katsastetaan  ennen nostajien lounastaukoa ja lounastauon jälkeen aamupäivällä lasketut veneet. Jukka katsastaa veneitä edelleen myös katsastuspäivinä ja sovittaessa myös muulloin.

Mikäli tarvitset kaasukatsastusta, tilaa  se laskuvarauksen yhteydessä.  Merkitsee tilaussivun huomautustuslaatikkoon  teksti  ”kaasukatsastus”.

Luonnollisesti kaasutarkistuksen  voi  teettää  millä tahansa  valtuutetulla yrityksellä.