Olympiapurjehduksen RS:X- ja Finnjolla-luokkien Euroopan mestaruuksista mitellään maanantaista alkaen Ranskan Marseilles’ssa. Suomea edustavat purjelautailussa Lontoon olympiamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén ja Finnjollassa maajoukkuekonkari Tapio Nirkko sekä nuoret haastajat Oskari Muhonen, Mikael Hyryläinen ja Waltteri Moisio

– Olen treenannut Marseilles’ssa yhteensä kaksi viikkoa ja pidän paikasta kovasti. Valmentajien järjestämässä 30 purjelautailijan kisassa olin neljäs, joten minulla on hyvä fiilis aloittaa kilpailu, Tuuli kertoo maajoukkueen tiedotteessa.

– On hauska kilpailla vaihteeksi kovatuulisissa olosuhteissa, sillä viime vuosien arvokilpailut on ratkottu keveämmissä tuulissa. Se voi pistää tulospakkaa sekaisin.

RS:X -regatassa purjehditaan maanantaista 8.5. alkaen 12 alkusarjan lähtöä (keskiviikko mahdollinen välipäivä). 12 parasta jatkaa lauantaille, jolloin aiemmat pisteet nollataan. Sen lähdön kuusi parasta jatkaa semifinaaliin, jonka kolme parasta finaaliin.

RS:X-tulokset: www.rsxclass.org/europeans2017/. Sailing Team Finlandin tiedotus seuraa kilpailua päivittäin maajoukkueen Facebook-sivuilla (facebook.com/SailingTeamFinland/) ja mediatiedottein perjantaina sekä lauantaina purjehdusmaajoukkueen sivuilla.

Samaan aikaan maanantaina 8.5. alkaa 470-luokan Euroopan mestaruuskilpailut Monacossa. Mukana viivalla Mikaela Wulff ja Noora Ruskola. Kilpailua voi seurata tapahtuman sivuilta.

Miksu ja Noora Monacossa

Edit: 7.5. 22:35 – lisätty maininta 470 EM-kilpailuista.