Helsingin Meripelastusyhdistys järjestää yhdessä Espoon Meripelastajien kanssa hätämerkinantoharjoituksen Helsingin Jollaksessa (Matosaarentie 22) lauantaina 4.3.2017 klo 11.00– 15.00. Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa veneilijät voivat luvallisesti ja turvallisesti harjoitella hätämerkinantovälineiden käyttöä. 

Harjoituksessa on puuhaa koko perheelle:

  • Laajasalon VPK antaa alkusammutuskoulutusta asiasta kiinnostuneille.
  • Rajavartiolaitos esittelee toimintaansa.
  • Toiminnallisuutta löytyy Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton koordinoiman Järki jäällä-kampanjan pisteeltä.
  • John Nurminen Marine on paikalla myymässä uusia hätämerkinantovälineitä.
  • Pikkunälän yllättäessä helpotusta tarjoaa Santahaminan Sotilaskotiyhdistyksen myyntiauto, josta voi ostaa muun muassa lämmintä juotavaa sekä tuoreita munkkeja.

Harjoituksessa yli 18-vuotiaat veneilijät voivat ampua luvallisesti ja turvallisesti omia hätämerkinantovälineitään. Kaikkien käytettävien hätämerkinantovälineiden tulee olla valmistettu vuonna 2010 tai sen jälkeen.

Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön. Paikalle voi myös tuoda ilmaiseksi vanhentuneita tai muuten käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkinantovälineitä niiden asianmukaista hävittämistä varten.

Harjoitukseen pääsee mukaan ilmoittautumalla Helsingin Meripelastusyhdistyksen verkkosivuilla osoitteessa http://helsinki.meripelastus.fi/hatamerkinantoharjoitus 2.3.2017 mennessä.

Osallistuminen on Helsingin Meripelastusyhdistyksen ja SMPS Espoon Meripelastajien sekä muiden Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistysten henkilöjäsenille ilmainen. Muille osallistuminen maksaa 32 euroa. Ilmoittautumisen yhteydessä voi myös liittyä yhdistysten jäseneksi. Jäsenyyden vuosimaksu on 32 euroa.

Ystävällisin terveisin,

Matti Piispanen
Helveneen puheenjohtaja
Helsingin Meripelastusyhdistys ry:n varapuheenjohtaja

Liite: Ennakkotiedote venekerhoille (pdf)