Yacht Club de Monaco (YCM) järjesti hulppeissa puitteissa kansainvälisen optimistijolla joukkuepurjehduskilpailun 12.-15.1.2017. Kilpailuun sai kutsun 16 menestyksekästä seurajoukkuetta ympäri Eurooppaa 14 eri maasta. Kilpailu kesti neljä päivää, jossa ensimmäiset kolme päivää ajettiin alkusarjaa, jossa kaikki joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen. Viimeisenä päivänä sunnuntaina ratkottiin lopulliset sijoitukset sijoitus- ja mitaliotteluilla. 

HSK:n nuori tiimi (kaikki 13 v.) Ellen Ormio, Lilian Tanhuanpää, Aleksi Saarni ja Henrik Vaalavuo esittivät kypsiä otteita lähes koko kilpailun ajan kokeneita ja kovatasoisia joukkueita vastaan. Alkuun nuorukaiset eivät saaneet koneistaan parasta terää irti, ja suoritukset jäivät osittain piippuun kerta toisensa jälkeen.

Tietyllä tapaa selkä seinää vasten tilanteessa nuori joukkue pystyi löytämään uuden vaihteen, ja ottikin alkusarjan viimeisestä kymmenestä ottelusta voittoja yli 70 %:lla, joka riitti siinä vaiheessa neljänteen sijaan.

Välierissä vastaan asettui ruotsalainen KSSS, joka jatkoi matkaansa finaaleihin otteluvoitoin 2-1. Pronssikamppailussa HSK:n tiimi sai vastaansa hallitsevan mestarin sveitsiläisen SNG:n. Välieristä sisuuntunut Hoskin tiimi painoi tästä sarjasta raikkaalla ja iloisella esityksellä podiumille suoraan otteluvoitoin 2-0! Kilpailun voittivat saksalainen BYCUe, jonka Hoskin junnut onnistuivat kaatamaan alkuerissä.

  1. BYCUe, GER
  2. KSSS, SWE
  3. HSK, FIN
  4. SNG, SUI
  5. KDY, DEN


Vili Kaijansinkko
Päävalmentaja