RS:X -purjelautojen EM-kilpailut käyntiin tällä viikolla

Tällä viikolla starttaa RS:X -purjelautojen aikuisten ja nuorten (U17, U21) EM-kilpailut Helsingissä. Moni on saattanut jo bongatakin Hoskilla leiriä pitäviä joukkueita harjoittelemassa. Kilpailu käydään olympiamitalistimme Tuuli Petäjä-Sirénin kotivesillä.

“Se, että luokan EM-kisat järjestetään Helsingissä on aivan huippua: on todella harvinaista, että saa kilpailla arvokisoja kotivesillä ja juuri ennen Rioa tällä on erityinen merkitys. Kerrankin kilpasiskot tulevat minun luokse ja lähivesillä on riittävästi mielekästä harjoitusvastusta.”
Tuuli Petäjä-Sirén

Kilpailujen rekisteröityminen alkaa lauantaina 2.7. kilpailukeskuksessa Hernesaaressa ja sunnuntai purjehditaan harjoituskilpailu. Varsinaiset lähdöt alkavat maanantaina ja päättyvät medal raceen lauantaina 9.7.

Rata-alueena toimii Hernesaaren ja Liuskasaaren edusta (C), eli luvassa on huippuluokan purjelautailua aivan rantojen edustalla. Kilpailun järjestää Helsinki Sail Race Management (HSRM) yhteistyössä pääkaupunkiseudun pursiseurojen kanssa.

DSC_0130

Lisätietoja